Δωρεάν σύστημα αξιολόγησης πιθανοτήτων μόλυνσης από κοροναϊό

Για την διευκόλυνση των πολιτών ο ΙΣΑ παρέχει μέσω της ιστοσελίδας του υπηρεσία  που αξιολογεί τις πιθανότητες μόλυνσης από τον κοροναϊό. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα της Docandu, το οποίο έχει τη δυνατόητα να εκτιμά τον κίνδυνο εάν κάποιος έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό, με στόχο να ζητήσει ιατρική βοήθεια.

Το εν λόγω σύστημα βασίζεται «στην ιατρική βιβλιογραφία, τη τεχνολογία και τη στατιστική για να προσδιορίσει την πιθανότητα να έχει κάποιος μολυνθεί ώστε να αναζητήσει άμεσα ιατρική βοήθεια» όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής.

Συγκεκριμένα, όσοι θέλουν να εξετάσουν αυτή την πιθανότητα θα πρέπει να απαντήσουν μία σειρά ερωτήσεων, όπου μεταξύ άλλων ιχνηλατούνται οι κοινωνικές – επαγγελματικές επαφές που έχουν. Μέσα από απλά βήματα θα διαπιστώσουν εάν έχουν πιθανώς προσβληθεί από τον κοροναϊό, καθώς και εάν ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες και δεν το γνωρίζουν.

Η διαδικασία οδηγεί όσους χρησιμοποιούν το σύστημα σε επόμενα βήματα, όπου λαμβάνουν συμβουλές από επίσημους κρατικούς φορείς ή επικοινωνία με ιατρό εφόσον κρίνεται μέσος ή υψηλός ο κίνδυνος να έχουν προσβληθεί από τον Covid-19.

Η υπηρεσία αυτή διατίθεται δωρεάν μέσω του site του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών isathens.gr.

Ειδικότερα, στην κεντρική σελίδα του ΙΣΑ, ο χρήστης μπορεί να πατήσει το εικονίδιο «Έλεγχος Κοροναϊού» και να αρχίσει  τον έλεγχο χωρίς την χρήση apps ή άλλων δεσμεύσεων.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στο κοινό και λειτουργεί επικουρικά με το Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον Κορωνοϊό 1110 του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, που επανδρώνεται με επιστήμονες υγείας. Η πλατφόρμα διακρίνει, μέσω αξιόπιστης ιατρικής τεχνολογίας, τα περιστατικά που έχουν ανάγκη και τους επιτρέπει να συνομιλήσουν με τον ιατρό άμεσα και γρήγορα.

Ως  πρώτο βήμα για αυτούς που έχουν αναπτύξει συμπτώματα μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα, όπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισημαίνοντας ότι «όσοι υποψιάζονται ότι νοσούν ακόμα και οι ασθενείς με τα ήπια συμπτώματα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα γιατρό και να έχουν στενή ιατρική παρακολούθηση».

Αναφερόμενος στη συνεργασία για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ο ιδρυτής της Docandu LtdΠέτρος Πανδής τονίζει ότι «σε αυτή την πρωτόγνωρη παγκόσμια κρίση η Docandu ενώνει τις δυνάμεις της με τους δυναμικότερους φορείς διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για το περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, με την βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας».

 

 

Πηγή: https://virus.com.gr/