Συχνά είναι τα περιστατικά διαπληκτισμών μεταξύ ασθενών και του προσωπικού, στα οποία καλείται να επέμβουν οι υπάλληλοι φύλαξης του νοσοκομείου
Στην αναβάθμιση του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς” της Αθήνας, αποβλέπει δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Ιωάννη Σ. Λάτση”.
Η αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια (1η ΥΠΕ), η διοίκηση του νοσοκομείου και το υπουργείο Υγείας έχουν εγκρίνει την εκπόνηση σχετικής μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Η Διεύθυνση Τεχνικού του νοσοκομείου θα έχει την εποπτεία της επίβλεψης κατά τη διάρκεια κατασκευής του αναφερόμενου έργου.
Θα ακολουθηθεί η διαδικασία περί Δωρεάς Μελετών, όπως αυτή αναφέρεται στο άρθρο 2Α του νόμου 3316/2005.
Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της 1ης ΥΠΕ θα συμμετέχει με εκπρόσωπό της στην επιτροπή παραλαβής του εν λόγω έργου.
Το σχέδιο προβλέπει αναδιαρρύθμιση, ανακαίνιση και αναβάθμιση του τμήματος επειγόντων περιστατικών, λόγω παλαιότητας των υποδομών και ανεπάρκειας του αρχικού σχεδιασμού, που καθιστούν προβληματική την εξυπηρέτηση των πολυάριθμων ασθενών.
Προβλέπεται, επίσης, διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου πρόσβασης των ασθενοφόρων, καθώς και μερική ανανέωση του υφιστάμενου ιατρικού – γραφειακού εξοπλισμού.
Στις εφημερίες του νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς” συρρέουν εκατοντάδες ασθενείς, ειδικά σε περιόδους αυξημένης νοσηρότητας λόγω γρίπης. Η ταλαιπωρία είναι μεγάλη, καθώς η αναμονή μπορεί να ξεπεράσει και τις οκτώ ώρες!
Συχνά είναι τα περιστατικά διαπληκτισμών μεταξύ ασθενών και του προσωπικού, στα οποία καλείται να επέμβουν οι υπάλληλοι φύλαξης του νοσοκομείου.
Λόγω των ελλειμμάτων στη φύλαξη, καταγράφονται μικροκλοπές κινητών τηλεφώνων και πορτοφολιών.
Προσέλευση
Το “Γ. Γεννηματάς” της Αθήνας διαθέτει 720 κρεβάτια, 12 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Μαζί με το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, είναι το πρώτο σε προσέλευση ασθενών στην εφημερία.
Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) και παθολόγος του νοσοκομείου Ματίνα Παγώνη, αποδίδει μέρος του προβλήματος στην έλλειψη συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας.
Δεκάδες ράντζα αναπτύσσονται στην εφημερία, ενώ ασθενείς μένουν διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους, εξαιτίας της ανεπάρκειας σε θέσεις εντατικής θεραπείας.
Πηγη:https://www.iatronet.gr/