Δόθηκαν οι παρατάσεις για παραπεμπτικά και ελέγχους από τον ΕΟΠΥΥ

Δεκτά έγιναν τα αιτήματα των παρόχων του Οργανισμού

Ισχύ τεσσάρων εβδομάδων διατηρούν τα παραπεμπτικά εξετάσεων που εκδόθηκαν ως το τέλος Οκτωβρίου για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που απευθύνονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για την πραγματοποίησή τους, ενώ από 1ης Νοεμβρίου τα παραπεμπτικά αυτά θα ισχύουν για τρεις εβδομάδες όπως προβλέπεται από τον νέο κανονισμό παροχών.

Παράλληλα, ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε την παράταση υποβολής αρχείων αξονικών, μαγνητικών και ψηφιακών τομογραφιών ως την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΠΥΥ, επιβεβαιώνοντας το σχετικό δημοσίευμα του Healthmag.

Παραπεμπτικά
Αναλυτικά, ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε τα εξής:
1.Τα παραπεμπτικά εξετάσεων τα οποία έχουν εκδοθεί μέχρι και την 31/10/2018 θα εκτελούνται μέχρι την λήξη τους, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ίσχυαν κατά τον χρόνο έκδοσης αυτών, δηλαδή σε χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.
2.Τα παραπεμπτικά εξετάσεων τα οποία εκδίδονται από 01/11/2018 και μετά σύμφωνα με ΚΥΑ Αριθ. ΕΑΠΕ/Γ.Π.80157(ΦΕΚ 4898.τ.β,01-11-2018) αρθ.6 παρ.3,θα εκτελούνται εντός χρονικού διαστήματος τριών εβδομάδων (ανεξάρτητα της αναγραφόμενης ημερομηνίας εκτέλεσης επί του παραπεμπτικού των τεσσάρων εβδομάδων).

Έλεγχοι απεικονιστικών εξετάσεων
Με άλλη ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός αναφέρει ότι “… αναφορικά με την αποστολή αρχείου ηλεκτρονικών δεδομένων προς έλεγχο έως και την Παρασκευή 16/11/18 , σας κάνουμε γνωστό ότι παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία αποστολής του αρχείου των διαγνωστικών υπηρεσιών Αξονικής, Μαγνητικής και Ψηφιακής Τομογραφίας έως και την Παρασκευή 07/12/18″.

Πηγη:http://healthmag.gr/