Εγκέφαλος νευρώνας: Πως κωδικοποιούνται οι επιλογές μας

Για να εξετάσουν τη σχέση μεταξύ τιμών που κωδικοποιούνται από νευρώνες και συμπεριφοράς επιλογής, οι ερευνητές πραγματοποίησαν δύο πειράματα

Εγκέφαλος νευρώνας: Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι κάθε επιλογή ενεργοποιεί ένα ξεχωριστό σύνολο νευρώνων στον εγκέφαλο. Όσο πιο δελεαστική είναι η προσφορά, τόσο γρηγορότερα φωτίζονται οι αντίστοιχοι νευρώνες. Τώρα, μια μελέτη σε πιθήκους από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σαιντ Λούις έδειξε ότι η δραστηριότητα αυτών των νευρώνων κωδικοποιεί την αξία των επιλογών και καθορίζει την τελική απόφαση. Στα πειράματα, οι ερευνητές αφήνουν τα ζώα να επιλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικές γεύσεις χυμού. Αλλάζοντας τη δραστηριότητα των νευρώνων, οι ερευνητές άλλαξαν το πόσο ελκυστικοί οι πίθηκοι βρήκαν κάθε επιλογή, οδηγώντας τα ζώα να κάνουν διαφορετικές επιλογές. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature.

Μια λεπτομερής κατανόηση του τρόπου αποτίμησης των επιλογών και των επιλογών στον εγκέφαλο θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε πώς η λήψη αποφάσεων πάει στραβά σε άτομα με καταστάσεις όπως εθισμός, διατροφικές διαταραχές, κατάθλιψη και σχιζοφρένεια. “Σε ορισμένες ψυχικές και νευροψυχιατρικές διαταραχές, οι ασθενείς κάνουν συνεχώς κακές επιλογές, αλλά δεν καταλαβαίνουμε ακριβώς γιατί”, δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας Camillo Padoa-Schioppa, Ph.D., καθηγητής νευροεπιστήμης, οικονομικών και βιοϊατρικής μηχανικής . “Τώρα εντοπίσαμε ένα κρίσιμο κομμάτι αυτού του παζλ. Καθώς ρίχνουμε φως στους νευρικούς μηχανισμούς που διέπουν τις επιλογές, θα αποκτήσουμε μια βαθύτερη κατανόηση αυτών των διαταραχών.”

Τον 18ο αιώνα, οι οικονομολόγοι Daniel Bernoulli, Adam Smith και Jeremy Bentham πρότειναν ότι οι άνθρωποι επιλέγουν μεταξύ των επιλογών υπολογίζοντας την υποκειμενική αξία κάθε προσφοράς, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η ποσότητα, η ποιότητα, το κόστος και η πιθανότητα να λάβουμε πραγματικά την υποσχεμένη προσφορά. Μόλις υπολογιστεί, οι τιμές θα συγκρίνονταν για τη λήψη απόφασης. Χρειάστηκαν σχεδόν τρεις αιώνες για να βρεθούν οι πρώτες συγκεκριμένες ενδείξεις τέτοιων υπολογισμών και συγκρίσεων στον εγκέφαλο. Το 2006, οι Padoa-Schioppa και John Assad, Ph.D., καθηγητής νευροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, δημοσίευσαν ένα πρωτοποριακό έγγραφο στη Φύση που περιγράφει την ανακάλυψη νευρώνων που κωδικοποιούν την υποκειμενική αξία που προσφέρεται και επέλεξε αγαθά. Οι νευρώνες βρέθηκαν στον τροχιακό φλοιό, μια περιοχή του εγκεφάλου ακριβώς πάνω από τα μάτια που εμπλέκονται σε κατευθυνόμενη συμπεριφορά.

Εκείνη την εποχή, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ότι οι τιμές που κωδικοποιούνται στον εγκέφαλο οδήγησαν άμεσα στην επιλογή μιας επιλογής έναντι μιας άλλης. “Βρήκαμε ότι οι νευρώνες κωδικοποιούν υποκειμενικές τιμές, αλλά τα σήματα τιμών μπορούν να καθοδηγήσουν κάθε είδους συμπεριφορά, όχι μόνο την επιλογή”, δήλωσε ο Padoa-Schioppa. “Μπορούν να καθοδηγήσουν τη μάθηση, το συναίσθημα, την αντιληπτική προσοχή και τις πτυχές του ελέγχου του κινητήρα. Χρειαζόμαστε να δείξουμε ότι τα σήματα αξίας σε μια συγκεκριμένη επιλογή καθοδηγούν την περιοχή του εγκεφάλου.”

Για να εξετάσουν τη σχέση μεταξύ τιμών που κωδικοποιούνται από νευρώνες και συμπεριφοράς επιλογής, οι ερευνητές πραγματοποίησαν δύο πειράματα. Η μελέτη διεξήχθη από τους πρώτους συγγραφείς Sébastien Ballesta, Ph.D., μετά μεταδιδακτορικό ερευνητή και Weikang Shi, μεταπτυχιακό φοιτητή, με τη βοήθεια της Katherine Conen, Ph.D., τότε μεταπτυχιακού φοιτητή, ο οποίος σχεδίασε έναν από τους πειράματα. Ο Ballesta είναι τώρα αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Η Conen είναι τώρα στο Πανεπιστήμιο Brown.

Σε ένα πείραμα, οι ερευνητές παρουσίασαν επανειλημμένα στους πιθήκους δύο ποτά και κατέγραψαν τις επιλογές των ζώων. Τα ποτά προσφέρθηκαν σε διάφορες ποσότητες και περιλάμβαναν λεμονάδα, χυμό σταφυλιού, χυμό κερασιού, χυμό ροδάκινου, γροθιά φρούτων, χυμό μήλου, χυμό μούρων, τσάι μέντας, γροθιά ακτινίδιο, χυμό καρπουζιού και αλατισμένο νερό. Οι πίθηκοι προτιμούσαν συχνά τη μια γεύση από την άλλη, αλλά τους άρεσαν επίσης να πάρουν περισσότερα και όχι λιγότερα, οπότε οι αποφάσεις τους δεν ήταν πάντα εύκολες. Κάθε πίθηκος έδειξε την επιλογή του κοιτάζοντας προς το μέρος του και παραδόθηκε το επιλεγμένο ποτό.

 

 

Πηγή: https://www.healthweb.gr/