Εγκαίνια του Κεντρικού Ερευνητικού Εργαστηρίου στο ΑΤΤΙΚΟΝ

Η τελετή εγκαινίων του Κεντρικού Ερευνητικού Εργαστηρίου (Core LabAΚΙΣΑ-ΑΤΤΙΚΟΝ με την ονομασία «ερευνητικό εργαστήριο πρύτανη Χρήστου Κιττά»  πραγματοποιήθηκε από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου, στο Αττικό Κτίριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΚΙΣΑ), Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ». Η τελετή διεξήχθη με τη παρουσία του πρυτάνεως κ. Δημοπουλου, του κοσμήτορος καθ. Εμμ. Πικουλή, του προέδρου της Ιατρικής Σχολής καθηγητήΓερασίμου Σιάσου, του διοικητού του ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ Σπυρίδωνα Αποστολόπουλου,  καθώςκαι πλήθους καθηγητών και μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής.

Πόροι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2020 διατέθηκαν για τη δημιουργία του κέντρου και τη προμήθεια εξοπλισμού υψηλού κόστους. Σύμφωνα με τον πρύτανη κ. Δημόπουλος, ο σημαντικός και σύγχρονος αυτός εξοπλισμός θα  καλλιεργήσει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη της βασικής και μεταφραστικής έρευνας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ και στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ γενικότερα. Από την μεριά του ο τέως πρύτανης καθηγητής Χρήστος Κίττας επεσήμανε το όραμα του νέου εργαστηρίου ως Core Lab  για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και στη προσέλκυση νέων επιστημόνων.

 

 

Πηγη: https://virus.com.gr/