Εγκρίθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη 768 ειδικευμένων γιατρών στο ΕΣΥ

Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμους γιατρούς, καθώς υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη, η έγκριση για την προκήρυξη από τα νοσοκομεία, συνολικά 768 θέσεων ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συντριπιτκή πλειοψηφία των προσλήψεων αυτών, αφορά σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, τομέας εξαιρετικά κρίσιμος για το ΕΣΥ και τους ασθενείς. Δίνεται γενικότερα μία ανάσα στο σύστημα υγείας με την συγκεκριμένη προκήρυξη.

Οι θέσεις αυτές αναλυτικά κατανέμονται ως εξής:

-528 στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Πρόκειται για νέες θέσεις που δημιουργήθηκαν με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.
-105 για την κάλυψη αναγκών σε ιατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας
-74 προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν από τη μετάθεση γιατρών που έχουν συμπληρώσει 5 χρόνια σε άγονες περιοχές
-61 επαναπροκηρύξεις για θέσεις που είχαν αποβεί άγονες.
Πάντως, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εδώ και καιρό τονίζει, ότι υπάρχουν 6.500 κενές θέσεις μονίμων νοσοκομειακών ιατρών στο σύστημα υγείας, η πλήρωση των οποίων προχωρά με αργούς ρυθμούς.

 

Πηγη:https://www.onmed.gr