Εθελοντικές αιμοδοσίες από το ΕΚΕΑ

Δυο εθελοντικές αιμοδοσίες διοργανώνονται το προσεχή διάστημα, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα αναγκαία αποθέματα αίματος που έχουν μειωθεί λόγω της πανδημίας.

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών την προσεχή Δευτέρα 27 Απριλίου και η δεύτερη στο Σεράφειο Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στις 29 και 30 Απριλίου.

Η αιμοδοσία  στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών(Πανεπιστημίου 30, Αθήνα), θα υλοποιηθεί από  τις 9.00 έως τις  15.00,  από το Ν. Υ. Αιμοδοσίας Αρεταιείου Νοσοκομείου σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και Φοιτητικούς Συλλόγους του ΕΚΠΑ.

Διαβεβαιώνεται ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών. Για την αποφυγή συνωστισμού παρακαλούνται οι αιμοδότες να κλείνουν τηλεφωνικό ραντεβού στο τηλ. 210-7286324.

 

Η διήμερη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, σε συνεργασία με το Blood-e, την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Απριλίου  από τις 12.00 έως τις 18.00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Επισημαίνεται ότι το Σεράφειο, είναι ένα σύγχρονο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας πολλαπλής χρήσης στο κέντρο της Αθήνας (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη), που εξασφαλίζει  την τήρηση όλων των  μέτρων ασφαλείας που έχουν οριστεί για τη διαδικασία της αιμοληψίας

Για την διευκόλυνση τους παρακαλούνται οι αιμοδότες να κλείνουν ραντεβού επικοινωνόντας  με το ΕΚΕΑ καθημερινά 9:00-14:00 στα τηλέφωνα 2132146716 (Πάζιου Κωνσταντίνα) και 2132146726 (Γιαννουλάκη Μαρία) ή εναλλακτικά με το Blood-e (στη σελίδα του Facebook).

 

Πηγή: https://virus.com.gr/