Ειδική εφαρμογή της Novartis για άτομα με οφθαλμικές παθήσεις

Η Novartis παρουσίασε την πρώτη στο είδος της εφαρμογή, που επιτρέπει στους ασθενείς με οφθαλμικές παθήσεις και συμμετέχουν σε κλινικές δοκιμές να αναφέρουν σε πραγματικό χρόνο δεδομένα από μόνοι τους, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιταχύνουν την ανάπτυξη νέων θεραπειών.

Η εφαρμογή ονομάζεται FocalView είναι μια πλατφόρμα ψηφιακής έρευνας, που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους ερευνητές να εντοπίζουν την εξέλιξη της νόσου, συλλέγοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, τα οποία αναφέρονται απευθείας από τους ασθενείς – φυσικά με τη συγκατάθεσή τους.

Σύμφωνα με τη Novartis, η συλλογή δεδομένων στις παραδοσιακές κλινικές δοκιμές των οφθαλμικών παθήσεων είναι πολύ δύσκολη. Η νέα πλατφόρμα θα μπορούσε να ενθαρρύνει την καλύτερη συμμετοχή, οδηγώντας σε μια πιο ακριβή αντίληψη των οφθαλμικών νόσων και ενδεχομένως να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων θεραπειών».

«Η συλλογή επικυρωμένων αποτελεσμάτων που αναφέρθηκαν από τον ασθενή σε έρευνες κλινικών δοκιμών είναι πλέον απαραίτητη. Αυτά τα δεδομένα γίνονται γρήγορα ένα κρίσιμο στοιχείο της έρευνας και της ανάπτυξης, διότι προσφέρουν καλύτερη ανταπόκριση στις πραγματικές εμπειρίες των ασθενών, καλύτερη συμμόρφωση των ασθενών και παρέχει στους ερευνητές πλουσιότερες και ακριβέστερες πληροφορίες», δήλωσε ο Δρ. Mark Bullimore, σύμβουλος για τη δημιουργία του FocalView και πρύτανης του Κολλεγίου Οπτομετρίας του Πανεπιστημίου Marshall B. Ketchum της Καλιφόρνια.

Η Novartis κατέχει κυρίαρχη θέση στην οφθαλμολογίας με θεραπείες που αντιμετωπίζουν τόσο το εμπρόσθιο όσο και το οπίσθιο μέρος των οφθαλμικών νόσων, όπως εκείνων του αμφιβληστροειδούς, του γλαυκώματος, του ξηρού οφθαλμούκλπ. Το 2016, περίπου 200 εκατ. ασθενείς παγκοσμίως υποβλήθηκαν σε θεραπεία με οφθαλμικά προϊόντα Novartis.

 

Πηγη:https://virus.com.gr/