Εκδόθηκε η προκήρυξη για μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Μετά από τα χίλια κύματα που πέρασε, εκδόθηκε τελικά η προκήρυξη για 1.116 μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ πλην γιατρών.

Όπως ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ, προκηρύσσονται 110 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 458 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, 381 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 167 Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, οι οποίες περιλαμβάνουν διάφορες ειδικότητες, πλην γιατρών.

Οι θέσεις που αναφέρονται στην προκήρυξη αφορούν μεταξύ άλλων:  νοσηλευτές, ακτινολόγους φυσικοθεραπευτές, πληρώματα ασθενοφόρων καθώς και βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι πρόκειται για την προκήρυξη που είχε εκδοθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά μέσα σε μια εβδομάδα ανεστάλη κατόπιν εντολής από το υπουργείο Υγείας.

Πάντως οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ ζητούσαν μετ’ επιτάσεως τη μονιμοποίηση των επικουρικών που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας οι συμβάσεις των οποίων λήγουν τον Μάιο.

Από την άλλη πλευρά η ηγεσία του υπ. Υγείας ενόψει και προεκλογικής περιόδου για να καθησυχάσει τους εργαζόμενους, έδινε υποσχέσεις πως μέσω αυτής της προκήρυξης θα μπορούσαν να συνεχίσουν να απασχολούνται στο ΕΣΥ οι επικουρικοί των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει ή λήγουν τους επόμενους μήνες.

Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσων

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr/