Ελληνο-ισραηλινές επαφές για τη φαρμακευτική κάνναβη

Eπίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ με στόχο την άντληση τεχνογνωσίας για τη φαρμακευτική κάνναβη  πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως επικεφαλής πολυπληθούς κυβερνητικής αποστολής.

Σκοπός της επίσκεψης, πιο συγκεκριμένα, ήταν η ενημέρωση εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Οικονομίας και Βιομηχανίας του κράτους του Ισραήλ, σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο και το σύστημα διαχείρισης και ελέγχου που αφορά στην καλλιέργεια, τη μεταποίηση, την έρευνα και τη διάθεση προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

«Το Ισραήλ είναι ένας από τους παραδοσιακούς και στενούς εταίρους της χώρας μας, σε όλα τα επίπεδα. Πολλώ δε μάλλον σ’ αυτό της οικονομίας και της τεχνογνωσίας»δήλωσε ο υφυπουργός, Βασίλης Κόκκαλης.

Στο πλαίσιο των επαφών, έλαβε χώρα συνάντηση και με τον επικεφαλής της Ισραηλινής υπηρεσίας φαρμακευτικής κάνναβης, Yuval Landschaft, ο οποίος μαζί με το επιτελείο του ξενάγησε τους Έλληνες αξιωματούχους σε φάρμες καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης, μεταποίησης, καθώς και σε φαρμακευτικές εταιρείες παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Ακόμη, έγινε επίσκεψη σε εταιρεία start up καινοτόμων επιχειρήσεων, με προϊόντα σχετικά με το συγκεκριμένο τομέα.

«Η επίσκεψη μας έδωσε τη δυνατότητα να αποκομίσουμε σημαντικές εμπειρίες και ενδελεχή πληροφόρηση για το θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης, ώστε να τις μεταφέρουμε στη χώρα μας και να εναρμονιστούμε με τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, σ’ αυτόν τον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα», τόνισε ο Β. Κόκκαλης.

Η ελληνική αποστολή έθεσε ερωτήσεις ενόψει της έκδοσης των πρώτων εγκρίσεων εγκατάστασης στην Ελλάδα μονάδων παραγωγής και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης, καθώς έχει διαπιστωθεί έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον εν λόγω τομέα.

Πηγή: agro24.gr

Αρχική Σελίδα