Εμβόλιο: Ιατροφαρμακευτικός κολοσσός σχεδιάζει την εκκίνηση ανθρώπινων δοκιμών το Σεπτέμβρη

Η Αμερικάνικη εταιρεία, Johnson & Johnson, έχει βρει το υποψήφιο εμβόλιο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2021.

Τις διαδικασίες για την άμεση διεξαγωγή ανθρώπινων δοκιμών για το πιθανό εμβόλιο που θα καταπολεμήσει τον κορονοϊό έχει ενεργοποιήσει η Johnson & Johnson. Σχεδιάζει και ευελπιστεί ότι το εμβόλιο θα αρχίσει να δοκιμάζεται σε ανθρώπους τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Η αμερικάνικη εταιρεία ασχολείται από τις αρχές Γενάρη με την ανάπτυξη του εμβολίου που θα αντιμετωπίσει τον COVID19. Την ασθένεια, δηλαδή, που προκλήθηκε από το νέο κορονοϊό. Οι ερευνητές της δοκίμασαν πολλαπλά υποψήφια εμβόλια προτού καταλήξουν σε αυτό ενώ έχουν ως εναλλακτικές λύσεις 2 ακόμα.

Η J&Js έχει υποσχεθεί ότι αν το εμβόλιο εγκριθεί, τότε θα προσπαθήσει να το πουλήσει σε προσιτή τιμή χωρίς να αποσκοπεί στο να πλουτίσει από την ανακάλυψή της.

Μεταξύ άλλων ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας, Άλεξ Γκόρσκι, ανέφερε τα εξής για την προσπάθεια που γίνεται στην J&Js: «Ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία επίγουσα κρίση της δημόσιας υγείας και είμαστε αφοσιωμένοι για να υλοποιήσουμε το ρόλο μας, εφευρίσκοντας και πουλώντας σε προσιτή τιμή το εμβόλιο για τον Covid19. Ως η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, νιώθουμε τεράστια ευθύνη να βελτιώνουμε την υγεία των ανθρώπων κάθε μέρα. Μέσως της επιστημονικής μας εξειδίκευσης, της κλίμακας που λειτουργούμε και της οικονομικής μας δύναμης είμαστε σε καλή θέση για να φέρουμε τις πηγές μας σε συνεργασία με άλλους και να επιταχύνουμε τη μάχη απέναντι στον κορονοϊό».

 

 

Πηγή: https://www.news4health.gr/