Εμβόλιο Ισραήλ- κατά του κορονοϊού

Αρχίζουν οι δοκιμές σε ανθρώπους την 1η Νοεμβρίου

 

Το Ισραήλ θα αρχίσει την 1η Νοεμβρίου τις πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους ενός εμβολίου κατά της Covid-19,. Το εμβόλιο που λέγεται BriLife, αναπτύσσεται από το Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών του Ισραήλ (IIBR), που εποπτεύεται από το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Οι δοκιμές του εμβολίου σε μικρά και μεγάλα ζώα ξεκίνησε από τον Μάρτιο και τώρα δόθηκε από τις αρμόδιες αρχές το «πράσινο φως» για να περάσουν οι δοκιμές σε 80 εθελοντές ηλικίας 18 έως 55 ετών, οι οποίοι θα παρακολουθηθούν επί τρεις εβδομάδες για να διαπιστωθεί κατά πόσο θα αναπτύξουν αντισώματα κατά του κορονοϊού, καθώς και για πιθανές παρενέργειες. Η αρχή θα γίνει με δύο εθελοντές την 1η Νοεμβρίου και, ανάλογα με τις αντιδράσεις τους, το εμβόλιο θα χορηγηθεί και σε άλλους σε δύο ιατρικά κέντρα στο Τελ Αβίβ και στην Ιερουσαλήμ. Θα ακολουθήσει μια δεύτερη φάση δοκιμής του εμβολίου σε 960 άτομα άνω των 18 ετών, η οποία θα αρχίσει το Δεκέμβριο σε διάφορα ισραηλινά νοσοκομεία. Εφόσον και αυτή πάει καλά, τότε θα ξεκινήσει την ερχόμενη άνοιξη η τρίτη φάση μιας μεγάλης κλίμακας δοκιμής σε 30.000 εθελοντές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και τις ισραηλινές εφημερίδες «Jerusalem Post» και «Times of Israel». Εν και η τρίτη φάση ολοκληρωθεί με επιτυχία τότε θα δοθεί έγκριση για μαζική παραγωγή του.

Το Ινστιτούτο IIBR έχει ήδη παράξει περισσότερες από 25.000 δόσεις του εμβολίου για τις πρώτες δύο φάσεις των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους

 

 

Πηγή: HealthDaily