Εμβόλιο 4η δόση: Συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για έγκριση στους άνω των 60 ετών

Σε ποιους θα μπορεί να χορηγείται προαιρετικά η 4η δόση του εμβολίου άμεσα

Την έγκρισή της αναμένεται να δώσει άμεσα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προκειμένου να κάνουν οι μεγαλύτεροι συμπολίτες μας την 4η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό. Σήμερα μάλιστα αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή προκειμένου να εξετάσει όλα τα δεδομένα από το εξωτερικό και να δώσει το πράσινο φως.

Στην περίπτωση αυτή θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβόλιο και την 4η δόση η οποία δεν θα είναι υποχρεωτική αλλά προαιρετική.

Η χορήγηση της 4ης δόσης μελετάται ήδη εδώ και έναν μήνα ώστε να χορηγηθεί στις ηλικιακές ομάδες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας. Να υπενθυμιστεί ότι εδώ και εβδομάδες η 4η δόση γίνεται σε ανοσοκατεσταλμένους αλλά και σε χρονίως πάσχοντες.
Η 4η δόση στους άνω των 60 ετών

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, οι ειδικοί της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αναμένεται να καταλήξουν σήμερα σε ποια ακριβώς ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να χορηγείται η 4η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, αλλά προαιρετικά.

Θα ανοίξει δηλαδή η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr και όποιος επιθυμεί θα μπορεί να κλείνει ραντεβού. Άλλωστε οι επιστήμονες θεωρούν ότι με την 3η δόση υπάρχει ικανοποιητική κάλυψη. Κάτι που θεωρεί βέβαια και η Ε.Ε., γι αυτό και η χώρα μας συμμορφώθηκε με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα και έδωσε παράταση στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης. Διαβάστε ΕΔΩ τι ισχύει πλέον: «Κορονοϊός: Τι αλλάζει στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης – Μέχρι πότε ισχύουν»

Πάντως οι ειδικοί σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr αναμένεται να καταλήξουν στις ηλικίες από 60 ετών και άνω να χορηγείται η 4η δόση του εμβολίου. Παρότι στο τραπέζι είχε πέσει να τεθεί στις ηλικίες άνω των 65 ετών, επειδή ακριβώς δεν θα είναι υποχρεωτική η δόση θα μπορεί να γίνεται στους άνω των 60 ετών.

 

 

Πηγή: https://www.healthreport.gr/