Ενημέρωση από ΠΑΣΙΠΑΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ
ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Αθήνα, 4/04/2019
(Π.Ε.Δ.Υ) – ΕΣΥ
Αρ. Πρωτ.: 114 /2019
Αποφ. ΕΔ: 538/2014
e-mail: sec.general.pasipaa@gmail.com
ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1ης Υ.Πε. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Με ευκαιρία τη χαοτική κατάσταση, που αντιμετώπισαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΥ Αμαρουσίου, κατά την διακοπή του διαδικτύου για 48 ώρες, θα θέλαμε να τονίσουμε την αναγκαιότητα διοικητικής αυτονόμησης των μονάδων, για θέματα άμεσης λειτουργικής ανάγκης.
Δεν είναι δυνατόν οι ιατροί να μην μπορούν να κάνουν την απαραίτητη συνταγογράφηση, τα περιστατικά να λιμνάζουν, οι ίδιοι να φροντίζουν εναγωνίως να αποκαταστήσουν την βλάβη και να περιμένουν την ανταπόκριση της κεντρικής υπηρεσίας, των αδιάφορων υπαλλήλων των παρόχων τηλεφωνίας, να επιλύσουν ένα τόσο άμεσης προτεραιότητας ζήτημα.
Ακόμη θα θέλαμε να τονίσουμε μετ΄εμφάσεως ότι η Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ δεν έχει εναρμονίσει το ωράριο των ιατρών σύμφωνα με την Γ1α/Γ.Π.οικ.29109 από 13/4/2018 απόφαση του Υπουργείου Υγείας, με την οποία καθιερώνεται το ημερήσιο πρόγραμμα των ιατρών στα Κέντρα Υγείας και καθορίζεται η χρονική διάρκεια των προγραμματισμένων επισκέψεων. Τα ραντεβού των ιατρών εξακολουθούν να είναι διάρκειας 10 λεπτών ενώ η απόφαση ορίζει διάρκεια δεκαπέντε (15) λεπτά και για άλλες ειδικότητες (20) λεπτά, (30) λεπτά, (45) λεπτά.
Επιπρόσθετα τονίζουμε το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει γίνει η αποκατάσταση των μισθών των συναδέλφων, που τελευταίως κρίθηκαν στον βαθμό του Διευθυντού.
Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας
Μπούρος Χαρίλαος                 Θεσσαλονικεύς Νικόλαος
Πηγη:http://medispin.blogspot.com