Ενημέρωση για το Εθνικό Πρόγραμμα «Υγεία Μπροστά» στη Κρήτη

Με στόχο την αφύπνιση του γενικού πληθυσμού, η 7η ΥΠΕ στην Κρήτη διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης για το Εθνικό Πρόγραμμα «Υγεία Μπροστά» για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας. Η Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη και στελέχη του Υπουργείου Υγείας θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα.

Το «παρών» θα δώσουν εξειδικευμένοι ιατροί οι οποίοι θα δώσουν έμφαση στα οφέλη του προσυπτωματικού ελέγχου και του άμεσου εντοπισμού. Εμπειρίες θα μοιραστούν γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει τον καρκίνο του μαστού, μιλώντας για το βίωμα και την αξία της πρόληψης αλλά και της κοινωνικής υποστήριξης.

Οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί:

-Στις 26 Ιανουαρίου 2023 η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Επιμελητήριο Ηράκλειου, Διεύθυνση: Κορωναίου 9, Ηράκλειο 712 02 Ηράκλειο

-Στις 27 Ιανουαρίου 2023 η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στο Σπίτι του Πολιτισμού , Διεύθυνση: Βερνάρδου Εμμανουήλ 12, Πλησίον Ωδείου, Ρέθυμνο – Παλαιά Πόλη, 74131, ΡΕΘΥΜΝΟ

-Στις 28 Ιανουαρίου 2023 η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο και συγκεκριμένα στο Επιμελητήριο Λασιθίου, Διεύθυνση: Ακτή Κούνδουρου Ιωσήφ 17, Αγίου Νικολάου, 721 00 Άγιος Νικόλαος Λασιθίου

Μέρος αναμένεται να λάβουν τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι του επιστημονικού κόσμου, καθώς και πολίτες. Επιδίωξη είναι η πληροφόρηση για τις διαδικασίες διενέργειας των εξετάσεων στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω πρόγραμμα έχει αποδώσει καρπούς  αφού σε αριθμό μεγαλύτερο των 75.000 ψηφιακών μαστογραφιών οι οποίες διενεργήθηκαν δωρεάν έχουν εντοπιστεί εγκαίρως με ευρήματα περισσότερες από 4.500 γυναίκες.

Για τον σκοπό των εκδηλώσεων η κ. Αγαπηδάκη σχολίασε ότι «θεωρούμε ιδιαίτερα κρίσιμο οι γυναίκες σε όλη τη χώρα να ενημερωθούν για το πρόγραμμα πρόληψης ώστε να πραγματοποιούν τις δωρεάν εξετάσεις που προβλέπονται. Εξίσου σημαντικό είναι να ενημερωθούν και οι επαγγελματίες υγείας, ώστε να τις διευκολύνουν και να τις ενθαρρύνουν να βάλουν προτεραιότητα την υγεία τους και να κάνουν τις εξετάσεις τους εύκολα, γρήγορα και δωρεάν» .

 

 

Πηγη: https://virus.com.gr/