Ενημερωτική εκστρατεία για την Καρκίνο του Ήπατος

Νέα ενημερωτική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Ήπατος πραγματοποεί ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας». Με κεντρικό μήνυμα «Δουλεύει για Σένα!» δίνεται έμφαση στην κινητοποίηση του πληθυσμού με απώτερο σκοπό την έγκαιρη διάγνωση.

Με δεδομένο ότι ο Καρκίνος του Ήπατος είναι ο έκτος κατά σειρά εμφανιζόμενος καρκίνος παγκοσμίως και ο τέταρτος πιο θανατηφόρος, συνήθως ως απόρροια των μακροπρόθεσμων επιδράσεων της ιογενούς ηπατίτιδας, καταβάλλεται προσπάθεια να αναδειχθεί το ζήτημα μέσω της κατάλληλης πληροφόρησης.

Από τον σύλλογο επισημαίνεται ότι οι παράγοντες κινδύνου για την ασθένεια παραμένουν άγνωστοι τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ως εκ τούτου, επιδίωξη είναι μέσω της εκστρατείας να αντλήσει ο γενικός πληθυσμός τις πληροφορίες για τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης της νόσου για να διασφαλιστεί η έγκαιρη εξέταση, ιδίως για τις ομάδες υψηλού ρίσκου.

Για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε ένα ευφάνταστο τηλεοπτικό βίντεο σε μια ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα που παρέχει όλες τις πληροφορίες της νόσου στον επισκέπτη, προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπαίθρια μηνύματα, καθώς και μέσω της διάχυσης ενημερωτικού υλικού σε καίρια σημεία αναφοράς, αποσκοπούμε στην έγκαιρη πρόληψη της νόσου και στην αποτροπή των συνεπειών της.

Την επιστημονική επιμέλεια της  εκστρατείας έχει η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης του Ήπατος (ΕΕΜΗ), ενώ η καμπάνια τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ).

Σχετικά με το εγχείρημα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών  Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», Γιώργος Καλαμίτσης τόνισε ότι «η ενημέρωση και η πρόληψη αποτελούν το πρωταρχικό βήμα απέναντι στον καρκίνο του ήπατος. Παρόλη την αυξημένη θνητότητα που παρουσιάζει, ωστόσο δεν έχει λάβει την απαιτούμενη προσοχή. Η πληροφόρηση του κοινού σε απλή και κατανοητή γλώσσα, καθώς και η έγκαιρη διάγνωση, αποτελούν τα βασικά εργαλεία για την καίρια αντιμετώπιση της νόσου».

Η ενημερωτική εκστρατεία υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Roche.

 

 

Πηγή: https://virus.com.gr/