Εντολή εξπρές στα Κέντρα Υγείας για εγγραφές ασθενών στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού! Όλες οι λεπτομέρειες

Εντολή να αρχίσουν άμεσα τις εγγραφές των πολιτών στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού, έλαβαν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, πριν από λίγα 24ωρα εστάλη έγγραφο απο τις Υγειονομικές Περιφέρειες σε όλους τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας (Γενικούς Γιατρούς, Παθολόγους και Παιδιάτρους), να ξεκινήσουν άμεσα τις εγγραφές των πολιτών, ώστε κάθε γιατρός να αναλάβει συγκεκριμένο αριθμό ασθενών στο πλαίσιο της νέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και του οικογενειακού γιατρού.

Παρότι οι γιατροί των Κέντρων Υγείας έχουν αρνηθεί εδώ και καιρό να εμπλακούν στα νέα σχέδια του υπουργείου Υγείας, φαίνεται ότι τους δόθηκε εντολή ώστε να γίνει άρον άρον η διαδικασία.

Άλλωστε οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην τρόικα είναι πως από τον Ιούνιο θα έχουν ήδη δρομολογηθεί οι εγγραφές των πολιτών στους οικογενειακούς γιατρούς υποχρεωτικά για όλους.

Βέβαια άγνωστο παραμένει πως θα αναλάβουν γιατροί πολλών Κέντρων Υγείας τα οποία εφημερεύουν, μεγάλες ομάδες ασθενών ώστε να τους παρακολουθούν υγειονομικά. Και αυτό διότι σε πολλές Μονάδες οι εφημερίες συνοδεύονται απο εκατοντάδες έκτακτα περιστατικά τα οποία μάλιστα ήδη το λιγοστό ιατρικό προσωπικό δεν μπορεί να εξυπηρετήσει.

Ενδεικτικό πάντως της αγωνίας του υπουργείου Υγείας να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία των υποχρεωτικών εγγραφών των πολιτών στο δικό τους οικογενειακό γιατρό, είναι ότι οι Υγειονομικές Περιφέρειες απέστειλαν αρχικά έγγραφο στο οποίο μετέτρεπαν ακόμη και τους … αγροτικούς γιατρούς αλλά και τους επικουρικούς σε οικογενειακούς γιατρούς! Εξάλλου το ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί.

Λίγη ώρα αργότερα βέβαια εστάλη διορθωτική εντολή, όπου οικογενειακοί γιατροί πρέπει να γίνουν μόνο οι Γενικοί Γιατροί, οι Παθολόγοι και οι Παιδίατροι.

Πηγη:http://www.healthreport.gr