Εξαγγελίες διασφάλισης κάποιων επικουρικών

Στο μέλλον παραπέμπει για άλλη μία φορά, η κυβέρνηση, την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με πλήθος επικουρικών εργαζόμενων στις δομές υγείας του δημοσίου.

Για το ζήτημα πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη κινητοποιήσεις από την ΠΟΕΔΗΝ, στις οποίες συμμετείχε και η ΕΙΝΑΠ, στο πλαίσιο της οποίας αντιπροσωπία συναντήθηκε με το πολιτικό δίδυμο της Αριστοτέλους.

Όπως ανέφεραν οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης, στη βάση σχετικής τροπολογίας που ψηφίστηκε, μέσα στον Ιούλιο θα εκδοθεί Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόσληψη 1.200 μόνιμων εργαζόμενων, σε θέσεις και ειδικότητες που καλύπτει σήμερα το λοιπό επικουρικό προσωπικό. Τα άτομα αυτά, πρόσθεσαν, θα τοποθετηθούν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της χώρας.

Η προκήρυξη, ωστόσο, θα αναρτηθεί… τον Σεπτέμβριο. Γεγονός που αυξάνει τη δυσπιστία των συνδικαλιστών και την αγωνία των εργαζομένων που αφορά η ρύθμιση.

Οι υπουργοί Υγείας δεσμεύτηκαν, πάντως, ότι δεν κινδυνεύει κανείς εξ αυτών με απόλυση μέχρι την ολοκλήρωση των προσλήψεων. Υπογράμμισαν δε, ότι με τη ρύθμιση που δρομολογούν αναγνωρίζουν τη σημαντική προσφορά του επικουρικού προσωπικού, ικανοποιώντας ταυτόχρονα εν μέρει το αίτημα των συνδικαλιστών για μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

 

Πηγη:https://virus.com.gr