ΕΟΠΥΥ: Επίθεση στους εργαστηριακούς γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα για το τριήμερο λουκέτο! Τι διαμηνύει

Σφοδρή επίθεση στους εργαστηριακούς γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα εξεπέλυσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με αφορμή το τριήμερο λουκέτο που έχει αποφασισθεί για 23, 24 και 25 Μαΐου.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις αλλά και να σπάσει τη μαζική η συμμετοχή όλων των εργαστηρίων και διαγνωστικών κέντρων o Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος  επισημαίνει ότιχωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά με μεθοδικότητα, έχοντας αφουγκραστεί το θέμα που έχει προκύψει από την επιβολή του μέτρου του clawback – ένα μέτρο που επιβλήθηκε με σχετικό νόμο του 2013 από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας στο πλαίσια των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας – προσπαθεί να βρει μια λύση που θα βελτιώσει τα οικονομικά μεγέθη αποζημίωσης στους συμβεβλημένους παρόχους.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνει ότι ήδη επεξεργάζεται εναλλακτικές προτάσεις σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Καταλήγοντας υπενθυμίζει ότι η άρνηση εκτέλεσης των υπηρεσιών αποφέρει τις συνέπειες των όρων των αντίστοιχων συμβάσεων και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν μπορεί να μείνει θεατής στην προσπάθεια ορισμένων να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες 3 ημέρες προ των εκλογών, εκβιάζοντας τόσο τους πολίτες όσο και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., προφανώς υποστηρίζοντας άλλα πολιτικά σχέδια από τη στήριξη της δημόσιας υγείας.

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr