ΕΟΠΥΥ: Μόνο ηλεκτρονικά πλέον η έκδοση γνωματεύσεων ειδικών θεραπειών για παιδιά!

Μόνο μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του ΕΟΠΥΥ θα διενεργείται από την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, η έκδοση των γνωματεύσεων ειδικών θεραπειών για παιδιά και εφήβους, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

Ειδικότερα ο θεράπων γιατρός θα πρέπει να έχει πιστοποιηθεί και να έχει κωδικό χρήστη στο μητρώο γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ώστε να μπορεί να συνταγογραφεί ηλεκτρονικά τη γνωμάτευση.
Αμέσως μετά αποστέλλει τη γνωμάτευση ηλεκτρονικά προς τους αρμόδιους ελεγκτές ειδικών θεραπειών για έγκριση και παραδίδει στον δικαιούχο υπογεγραμμένη τη γνωμάτευση στην οποία εμφανίζονται τα είδη των θεραπειών, ο αριθμός και η χρονική διάρκεια αυτών.

Ο δικαιούχος ενημερώνεται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας με προσωποποιημένο μήνυμα στον ασφαλιστικό του φάκελο, από τον θεράποντα ιατρό, με προσωποποιημένο μήνυμα στην ηλεκτρονική του διεύθυνση, από την αρμόδια περιφερειακή διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ.

Πάντως η ειδική αγωγή φαίνεται ότι υπόκειται σε εντατικούς ελέγχους ενώ οι θεραπευτές καταγγέλλουν οριζόντια περικοπή των δαπανών κατά 40% στον ΕΟΠΥΥ.

Γεγονός βέβαια που πλήττει τα παιδιά και τους εφήβους που χρειάζονται ειδική αγωγή.

Οι θεραπευτές καταγγέλλουν τη διοίκηση του οργανισμού που με αλλεπάλληλες αλλαγές στον EKΠΥ και χωρίς καμία ενημέρωση προς τους γονείς βυθίζει στο χάος και την αβεβαιότητα τον ευαίσθητο κλάδο της Ειδικής Αγωγής.

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr/