ΕΟΠΥΥ: Ξεκινούν από σήμερα οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα 27/03 οι δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για γυναίκες ηλικίας από 21 έως 65 ετών για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Σπύρος Δοξιάδης”.

Το πρόγραμμα των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης», ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου και αφορά γυναίκες ηλικίας από 21 έως 65 ετών.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή μέσω της διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ, Θεανώς Καρποδίνη την Παρασκευή 17 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, η κα Καρποδίνη κάλεσε τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων «Σπ. Δοξιάδης» για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Με την αριθμ. 59/882/2-3-2023 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ εγκρίθηκε η ανάρτηση της Πρόσκλησης και του Παραρτήματος αυτής, προς τις Μονάδες Φροντίδας Υγείας για τη συμμετοχή τους στην υλοποίηση της Δράσης για τη Δημόσια Υγεία «Προληπτικές Διαγνωστικές Εξετάσεις για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας» κατ’ εφαρμογή της υπό στοιχεία Γ Π. οικ. Δ1β/Γ.Π.οικ. 66354/17-11-2022 (Β’ 6001) Κοινής Υπουργικής Απόφασης/ ΚΥΑ όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, δυνάμει της υπό στοιχεία Γ.Π. οικ. Δ1β Γ.Π.οικ. 72711/19-12-2022 (Β’ 6651) Κοινής Υπουργικής Απόφασης/ΚΥΑ.

Επισυνάπτεται η Πρόσκληση και οι λεπτομέρειες συμμετοχής των ενδιαφερόμενων Παρόχων στη Δράση «Προληπτικές Διαγνωστικές Εξετάσεις για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας».

Η συμμετοχή των παρόχων θα γίνει μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων του ΕΟΠΥΥ, με έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας στις 27/3/2023.

Δείτε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση

 

 

πΗΓΗ: https://www.news4health.gr/