ΕΟΠΥΥ: Πόσα χρήματα θα δίνει για τοκετούς, εξωσωματικές, εξετάσεις! Όλος ο νέος κανονισμός

Αποζημιώσεις για τοκετούς, εξωσωματικές, αλλά και γυναικολογικές εξετάσεις προβλέπει αναλυτικά ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ που ψηφίζεται με διαδικασίες εξπρές.

Ο νέος κανονισμός τον οποίο παρουσιάζει αναλυτικά σήμερα η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» ψηφίζεται άρον άρον δεδομένου ότι αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα της τρόικας και πρέπει να «περάσει» και με υπουργική απόφαση έως την Πέμπτη.

Τι προβλέπεται για το γυναικολογικό καρκίνο

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού προβλέπεται μαστογραφία με την ακόλουθη συχνότητα: κάθε δύο χρόνια σε γυναίκες ηλικίας από 40 έως 50 ετών και κάθε χρόνο σε γυναίκες ηλικίας άνω των 50 ετών ή σε γυναίκες άνω των 35 ετών, εφόσον οι τελευταίες ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Για την τελευταία περίπτωση απαιτείται παραπομπή ειδικού γιατρού.

Για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

α) τεστ PAP κάθε χρόνο, σε όλες τις γυναίκες από την έναρξη της σεξουαλικά ενεργούς ζωής ή

β) ανίχνευση υψηλού κινδύνου τύπων HPV-DNA test, κάθε πέντε χρόνια από την ηλικία 21 ετών μέχρι την ηλικία των 60 ετών.

Τι προβλέπεται για τοκετούς εξωσωματικές

Σχετικά με τους τοκετούς και τις εξωσωματικές, σε περίπτωση τοκετού εκτός μαιευτηρίου δημόσιου ή μη συμβεβλημένου ιδιωτικού, καταβάλλεται, αντί μαιευτικής περίθαλψης, εφάπαξ χρηματική αποζημίωση ύψους 600 €, 900 € για δίδυμη κύηση και 1300 € για τρίδυμη κύηση. Τοκετός θεωρείται και η γέννηση νεκρού εμβρύου άνω των 25 εβδομάδων

Αποζημιώνονται επίσης δαπάνες ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στις άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένες, ηλικίας έως 50 ετών και μέχρι 4 ολοκληρωμένες προσπάθειες, αφού συμπληρωθεί τετράμηνο από την προηγούμενη προσπάθεια.

Πηγη:http://www.healthreport.gr