ΕΟΠΥΥ: Στη Βουλή σήμερα για έγκριση η νέα Διοίκηση μετά τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ – Ποια είναι η νέα Μη Εκτελεστική Προέδρος

Από την Επιτροπή Κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής αναμένεται να περάσει σήμερα ο διορισμός (ο μόνιμος) της Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ Θεανώς Καρποδίνη και της Μη Εκτελεστικής Προέδρου Βασιλικής – Κωνσταντίνας Γκογκοζώτου (Νάντια όπως την αποκαλούν όλοι).
Παρότι και οι δύο έχουν περάσει μέσω ΑΣΕΠ, έστω και τυπικά η κυβέρνηση για τον διορισμό τους χρειάζεται να πάρει το πράσινο φως από τη Βουλή.

Οι δύο γυναίκες μετά από τον σχετικό διαγωνισμό στο ΑΣΕΠ θα αναλάβουν και επισήμως τις θέσεις τους στον ΕΟΠΥΥ, σε μία περίοδο μάλιστα που το υπουργείο Υγείας προωθεί ριζικές αλλαγές στη λειτουργία του Οργανισμού με νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί άμεσα.

Πάντως στη Βουλή θα περάσουν από «κόσκινο» από τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου και θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που θα υποβληθούν, αλλά και να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους για τον φορέα.

Η νέα Μη Εκτελεστική Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ
Ενώ η Διοικήτρια Θεανώ Καρποδίνη βρίσκεται εδώ και πάνω από δύο χρόνια στη θέση της, νέα στον ΕΟΠΥΥ είναι η Μη Εκτελεστική Προέδρος Βασιλική – Κωνσταντίνας Γκογκοζώτου. Πρόκειται για μία νέα γυναίκα που εργάζεται εδώ και χρόνια στον ΕΟΦ.

Η νέα Μη Εκτελεστική Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασιλική Γκογκοζώτου
Ειδικότερα είναι φαρμακοποιός με Διδακτορικό στο ΕΚΠΑ για τα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης, ενώ από τον Μάιο του 2016 εργάζεται στον ΕΟΦ στην διεύθυνση αξιολόγησης φαρμάκων. Παράλληλα είναι και γραμματέας του επιστημονικού συμβουλίου εγκρίσεων των ραδιοφαρμάκων.
Η Βασιλική – Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου τα τελευταία 20 χρόνια εργάζεται αποκλειστικά στο χώρο της Υγείας, έχοντας εργασθεί ως νοσοκομειακή φαρμακοποιός καθώς και σε φαρμακευτικές εταιρείες.

Η κ.Γκογκοζώτου αναμένεται να λάβει ενεργό ρόλο στον τομέα των φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ με δεδομένο ότι ειδικεύεται στον συγκεκριμένο τομέα.

 

 

Πηγη: https://www.healthreport.gr/