ΕΟΠΥΥ: Τέλος τα δωρεάν γυαλιά οράσεως εάν δεν αγορασθούν από συμβεβλημένο κατάστημα! Τι απαντούν οι οπτικοί

Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που χρειάζονται γυαλιά οράσεως, καθώς μετά το πολύμηνο σίριαλ μεταξύ του Οργανισμού και των Οπτικών που αρνούνται να συμβληθούν και να πληρώνονται με κουπόνια, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ πέρασε στην…αντεπίθεση.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ διαμήνυσε πως όποιος δεν προμηθεύεται τα γυαλιά οράσεως του από κατάστημα οπτικών ειδών που είναι συμβεβλημένο, δεν θα παίρνει τα χρήματά του από τον Οργανισμό.

Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του χρόνου, έχει τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα του ΕΟΠΥΥ όπου ο ασφαλισμένος με ένα voucher αξίας 100 ευρώ θα πρέπει να πηγαίνει στα καταστήματα οπτικών για να τα προμηθευτεί χωρίς να καταβάλει χρήματα από την τσέπη του.

Βασική λεπτομέρεια: Μόλις 8 καταστήματα οπτικών έχουν συμβληθεί σε όλη τη χώρα!

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συλλόγων Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδος, η νέα διαδικασία για τη χορήγηση και την αποζημίωση των οπτικών ειδών, με βεβαίωση πληρωμής (voucher), έχει μείνει στα χαρτιά, προκαλώντας σύγχυση και ταλαιπωρία σε οπτικούς και ασφαλισμένους.

Μάλιστα, σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι καλούνται να εξυπηρετηθούν από μόλις 1(!) συμβεβλημένο «επαγγελματία» οπτικό του νομού ενώ ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να αυθαιρετεί, αρνούμενος την απευθείας κατάθεση των δικαιολογητικών στον οργανισμό από τους ασφαλισμένους, λένε οι οπτικοί.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδος καλεί τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε οπτικούς και ασφαλισμένους, προχωρώντας άμεσα στην κατάργηση του voucher και την επαναφορά του προηγούμενου τρόπου πληρωμής.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr