ΕΟΦ: Αποσύρεται ινσουλίνη από την ελληνική αγορά!

Σε άμεση διακοπή της χρήσης της Ινσουλίνης που εισάγεται από την εταιρεία ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ MEDICALπρέπει να προχωρήσουν οι πάσχοντες από διαβήτη, καθώς ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ)ανακαλεί μία μεγάλη παρτίδα των προϊόντων της συγκεκριμένης εταιρείας.
Μάλιστα η εταιρεία ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ MEDICAL θα πρέπει να ενημερώσει η ίδια άμεσα τις φαρμακαποθήκες που προμηθεύει ώστε να αποσυρθεί η συγκεκριμένη ινσουλίνη από την ελληνική αγορά.

Ειδικότερα ο ΕΟΦ προχωρά στην ανάκληση της παρτίδας 2018 08 με ημερομηνία λήξης 07/2023, του ιατροτεχνολογικού προϊόντος NIPRO SYRINGE LUER SLIP 1ml WITH NEEDLE (σύριγγες ινσουλίνης 1 ml), λόγω του ότι όπως σημειώνει ο Οργανισμός, δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές, βάση των αποτελεσμάτων του ελέγχου των εργαστηρίων του (δεν εμφανίζεται σε κάποιο σημείο της σύριγγας το αντίστοιχο χρώμα συγκέντρωσης της ινσουλίνης).

Ο ΕΟΦ διευκρινίζει ότι η εταιρεία ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ MEDICAL A.E., ως διανομέας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να «επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του και να αποσύρει την συγκεκριμένη παρτίδα από την αγορά».

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr