Επαναπροκηρύσσονται οι θέσεις οικογενειακών γιατρών στις ΤΟΜΥ εντός 10 ημερών! Όλοι οι όροι

Επαναπροκηρύσσονται οι θέσεις για την πρόσληψη οικογενειακών γιατρών για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) εντός των επόμενων 10 ημερών, αλλά με βελτιωμένους όρους.

Ειδικότερα στην αναζήτηση περίπου 800 γιατρών βρίσκεται το υπουργείο Υγείας με ειδικότητες Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής προκειμένου να στελεχώσουν τις νέες ΤΟΜΥ και να αναλάβουν ρόλο οικογενειακού γιατρού.

Η νέα προκήρυξη πραγματοποιείται μετά την άρνηση των γιατρών να συμμετάσχουν στον προηγούμενο διαγωνισμό, θεωρώντας ότι πρόκειται για διετή απασχόληση με περιορισμένες αποδοχές αλλά με πολλές υποχρεώσεις.

Η διαδικασία του διαγωνισμού αυτή τη φορά θα είναι απλοποιημένη, αφού θα διεξαχθεί σε κεντρικό επίπεδο και όχι ανά Υγειονομική Περιφέρεια όπου είχαν παρουσιασθεί καθυστερήσεις.

Σχετικά με τις αποδοχές θα είναι ίδιες με αυτές του Επιμελητή Α στο ΕΣΥ δηλαδή 1600 καθαρά, ενώ θα αποδίδονται και όλα τα επιδόματα που προβλέπονται. Ταυτόχρονα με βάση τις νέες ρυθμίσεις που θα προωθηθούν μέσω τροπολογίας, όσοι γιατροί προσληφθούν στις ΤΟΜΥ θα μπορούν να λαμβάνουν και εκπαιδευτικές άδειες 15 ημερών.

Αξιοσημείωτο είναι σύμφωνα με τον αν. Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό ότι οι γιατροί των ΤΟΜΥ παρότι θα υπογράψουν σύμβαση για 2 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης άλλα δύο, στο άμεσο μέλλον θα μονιμοποιηθούν καθώς όπως τονίζει οι ΤΟΜΥ θα διατηρηθούν καθώς το πρόγραμμα χρηματοδότησης τους μέσω ΕΣΠΑ περιλαμβάνει και ρήτρα βιωσιμότητας για τις Μονάδες άρα η πολιτεία με οποιαδήποτε κυβέρνηση δε θα μπορεί να κλείσει τις ΤΟΜΥ.

Με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας προκειμένου να μονιμοποιηθούν οι γιατροί των ΤΟΜΥ μετά την τετραετία, θα υπάρχει ειδική μοριοδότηση σε νέα προκήρυξη που θα εκδοθεί τότε.

Πάντως τον Σεπτέμβριο λόγω και των νέων ΤΟΜΥ που αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους, θα υπάρξει και νέα προκήρυξη για γιατρούς αλλά και για το υπόλοιπο προσωπικό.

Πηγη:http://www.healthreport.gr