«Επανεμφάνιση» προκήρυξης για τους Διοικητές!

Με καθυστέρηση σχεδόν ένα μήνα το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Κι όμως, το Δελτίο Τύπου που εστάλη στους ιατρικούς συντάκτες αφορά στην πρόσκληση της 14η Μαΐου, την οποία είχε δημοσιεύσει το Virus τότε. Μάλιστα, μια ημέρα μετά, δημοσιεύθηκε η πρόσκληση σε Ορθή Επανάληψη (Α.Δ.Α.: 6ΦΑΙ465ΦΥΟ-ΒΗ6, υπ΄αριθμ. Γ4β/Γ.Π.οικ.37194/14-05-2018), διορθώνοντας τη μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Ν. Ιωνίας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ – ΠΑΤΗΣΙΩΝ» για την οποία αναζητείται Αναπληρωτής Διοικητής, καθώς είχε γραφεί λανθασμένα η μονάδα «Πατησίων», ενώ αφορά «Κωνσταντοπούλειο Ν. Ιωνίας».

Με την ανακοίνωση της Αριστοτέλους αποσαφηνίζεται η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, η οποία ορίζεται από 6 Ιουνίου 2018, έως 26 Ιουνίου 2018 και ώρα 15:00. Στην περίπτωση αποστολής της αίτησης με συστημένη επιστολή, εντός της ανωτέρω προθεσμίας, ως ημερομηνία κατάθεσης λογίζεται η ημερομηνία της ταχυδρομικής σφραγίδας.

Πάντως, το δελτίο τύπου ξεκαθαρίζει και τους λόγους που «ορφάνευσαν»  οι εν λόγω θέσεις. Όπως σημειώνεται, αυτές οι θέσεις στις διοικήσεις των 9 Δημόσιων Νοσοκομείων έμειναν κενές «είτε λόγω αποχώρησης, πριν τη λήξη της θητείας, διοικητών ή αναπληρωτών διοικητών, είτε λόγω παραίτησης τους που ζητήθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ύστερα από την τελική αξιολόγηση του έργου τους και την τεκμηριωμένη εισήγηση των Υγειονομικών Περιφερειών».

Διευκρινίζεται, μάλιστα, πως η διαδικασία αξιολόγησης των διοικήσεων των νοσοκομείων όλης της χώρας συνεχίζεται και «η πολιτική ηγεσία θα προχωρήσει σε όσες αλλαγές κριθούν απαραίτητες για την αποτελεσματικότερη Διοίκηση και την αποδοτική λειτουργία του ΕΣΥ».

Έτσι, η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αφορά τις θέσεις Αναπληρωτών Διοικητών/Διοικητών των κάτωθι Νοσοκομείων ανά Υγειονομική Περιφέρεια:

1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής:

  • Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ», με αρμοδιότητα στην αποκεντρωμένη οργανική μονάδα «ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ», Αναπληρωτής Διοικητής
  • Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ – ΠΑΤΗΣΙΩΝ, με αρμοδιότητα στην οργανική μονάδα έδρας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ», Αναπληρωτής Διοικητής

2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου:

Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου «Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ», Διοικητής

3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας:

Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας «ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ», Διοικητής

4η  Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας & Θράκης:

Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», Αναπληρωτής Διοικητής

5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος: 

  • Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας-Γ.Ν. – Κ.Υ. Καρύστου-Γ.Ν. – Κ.Υ. Κύμης, με αρμοδιότητα στην αποκεντρωμένη οργανική μονάδα ΚΑΡΥΣΤΟΣ, Αναπληρωτής Διοικητής
  • Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας-Γ.Ν. – Κ.Υ. Καρύστου-Γ.Ν. – Κ.Υ. Κύμης, με αρμοδιότητα στην αποκεντρωμένη οργανική μονάδα ΚΥΜΗ, Αναπληρωτής Διοικητής

6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτ. Ελλάδος

  • Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας, με αρμοδιότητα στην οργανική μονάδα της έδρας ΑΓΡΙΝΙΟ, Διοικητής
  • Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», Αναπληρωτής Διοικητής

Πηγη:https://virus.com.gr