Επικίνδυνη η κρίση παχυσαρκίας στη Μ.Βρετανία

Σύμφωνα με νέα αποκαλυπτικά στοιχεία, στη Μεγάλη Βρετανία η κρίση παχυσαρκίας βρίσκεται σε επίπεδο ρεκόρ και μάλιστα οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η περιφέρεια των γυναικών έχει μεγαλώσει αρκετούς πόντους.   Συγκεκριμένα, όπως αποδεικνύεται οι μέσες των γυναικών αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 3 ίντσες σε 24 χρόνια και στους άντρες είναι σχεδόν δύο ίντσες μεγαλύτερες – αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και διαβήτη.

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι πολλοί περισσότεροι πλέον είναι υπέρβαροι από ό, τι στο παρελθόν. Ωστόσο, τα δεδομένα που δημοσιεύονται από το NHS Digital αποκαλύπτουν τον αντίκτυπο που έχει αυτό στα αγγλικά μεγέθη της μέσης – ένας καλύτερος δείκτης για την υγεία από το βάρος ή το δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ). Ο ΔΜΣ δεν κάνει διάκριση μεταξύ μυών και λιπών, ενώ επιπλέον ίντσες γύρω από τη μέση δείχνουν λίπος γύρω από τα κρίσιμα όργανα.

Η εν λόγω έκθεση έδειξε ότι οι νοσοκομειακές εισαγωγές λόγω της παχυσαρκίας αυξήθηκαν κατά σχεδόν 100.000 πέρυσι – 15% περισσότερο από ό, τι το 2017 – καθώς οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι οι παχύσαρκοι ασθενείς έβαλαν ένα ανυπόφορο στέλεχος στο NHS.

Και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πέρυσι διαπίστωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είχε το τρίτο μεγαλύτερο πρόβλημα παχυσαρκίας 53 ευρωπαϊκών χωρών, με το 29% των γυναικών και το 27% των ανδρών παχύσαρκων. Οι αριθμοί, που κυμαίνονται από το 1993 έως το 2017, δείχνουν το αργότερο ότι ο μέσος όρος μεγέθους της μέσης μιας ενήλικης αγγλικής γυναίκας ήταν ένα ρεκόρ 35,2 ίντσες – από 32,2 ίντσες πριν από 24 χρόνια. Οι άνδρες είχαν μέση 38,5 ίντσες το 2017 – από 36,7 το 1993.Οι ειδικοί ανέφεραν ότι η παχυσαρκία έχει γίνει τόσο φυσιολογική ώστε τα ρούχα έχουν αυξηθεί σε μέγεθος.

Και κάθε επιπλέον ίντσα στη μέση αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου του εντέρου κατά 3%, ακόμα και αν το υπόλοιπο σώμα σας είναι κανονικό. Ο Tam Fry, από το Εθνικό Φόρουμ για την Παχυσαρκία, δήλωσε: «Οι αριθμοί τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες είναι πολύ ενδιαφέροντες». Η Victoria Taylor, ανώτερη διαιτολόγος στο British Heart Foundation, δήλωσε ότι ο συνδυασμός του BMI και του μεγέθους της μέσης παρέχει μια «πιο ολοκληρωμένη» άποψη του σωματικού βάρους και της κατανομής του λίπους.

 

Πηγη:https://www.healthweb.gr/