Επιστημονικό Συμπόσιο 5-6 Απριλίου για τις αρθροσκοπικές τεχνικές ώμου

Σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές και όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα θα συζητήσουν Έλληνες και ξένοι ορθοπεδικοί στο Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα τη Χειρουργική Ώμου, που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ) 5 και 6 Απριλίου στο Αμφιθέατρο «Γ. Κοτζιάς» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Οι παθήσεις του ώμου συνήθως προκαλούν πόνο και περιορισμό της κινητικότητας γι’ αυτό και οι ασθενείς που εξετάζονται καθημερινά σε όλες τις δομές της υγείας αναζητούν γρήγορη και μόνιμη λύση. «Οι σύγχρονες αρθροσκοπικές τεχνικές προσφέρουν ταχύτερη αποκατάσταση, λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο και λιγότερο χρόνο νοσηλείας, ενώ οι νεότερες αρθροπλαστικές ώμου που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις προχωρημένης αρθρίτιδας εμφανίζουν πολύ καλά κλινικά αποτελέσματα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις αρθροπλαστικές των προηγούμενων δεκαετιών», επισημαίνει ο Εμμανουήλ Φανδρίδης, πρόεδρος του Τμήματος Χειρουργικής Ώμου & Αγκώνα της ΕΕΧΟΤ.

Το Συμπόσιο αποτελεί μια κορυφαία εκδήλωση για τους ορθοπεδικούς που ασχολούνται με τη χειρουργική ώμου και η συνεχιζόμενη εκπαίδευσή τους εξασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο στη διάγνωση και την αντιμετώπιση όλων των παθήσεων της συγκεκριμένης άρθρωσης. Την έναρξη του Συμποσίου θα κηρύξει ο καθηγητής Παναγιώτης Παπαγγελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συμποσίου θα επικεντρώσει τη θεματολογία του στην πρόσθια αστάθεια του ώμου, τις ρήξεις του τενοντίου πετάλου και την αρθρίτιδα του ώμου. Η πρόσθια αστάθεια αφορά συνήθως τραυματισμούς σε ασθενείς νεαρής ηλικίας (15-30 ετών), ενώ οι ρήξεις του τενοντίου πετάλου μπορεί να είναι τραυματικές ή εκφυλιστικές και αφορούν ασθενείς συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας (35-70 ετών). Η αρθρίτιδα του ώμου απασχολεί περισσότερο ασθενείς πάνω από 65 ετών και η τελική θεραπεία είναι η αρθροπλαστική ώμου. Στο πλαίσιο του Συμποσίου θα πραγματοποιηθεί πρακτική άσκηση αρθροσκοπικών τεχνικών σε προπλάσματα στους χώρους της Ανατομίας της Ιατρικής σχολής.

 

Πηγη:https://www.healthweb.gr/