Νέα επικαιροποιημένη Τράπεζα Θεμάτων για τις εξετάσεις ιατρών και οδοντιάτρων αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ΔΟΑΤΑΠ. Η προηγούμενη τράπεζα θεμάτων είχε δημιουργηθεί πριν 17 χρόνια!
Οι εξετάσεις αφορούν κατόχους τίτλων που αποκτήθηκαν σε χώρες εκτός Ε.Ε. Στο εγχείρημα συνέδραμαν 17 καθηγητές Ιατρικής από επτά διαφορετικές ειδικότητες και 14 καθηγητές Οδοντιατρικής από οκτώ διαφορετικές, οι οποίοι παρέδωσαν συνολικά 8.100 και 5.800 ερωτήσεις, αντίστοιχα, με βάση τα διεθνή στάνταρ. Η εν λόγω τράπεζα διαθέτει συνολικά13.900 ερωτήσεις με σκοπό να διευκολύνει τους υποψήφιους των εξετάσεων για την προσεχή περίοδο του Ιουνίου.
Η νέα τράπεζα περιλαμβάνει ένα σώμα ερωτήσεων στις βασικές προκλινικές και κλινικές επιστήμες, με βάση τις πιο σύγχρονες διεθνείς πρακτικές. Το έργο υλοποιήθηκε από επιτροπές καθηγητών Πανεπιστημίου, Ιατρικής και Οδοντιατρικής. Μάλιστα το έργο αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί από την Ελληνική επιστημονική κοινότητα, από όλες τις Ιατρικές και Οδοντιατρικές Σχολές της χώρας, αλλά και της Κύπρου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού συντονιστές των επιτροπών ήταν ο καθηγητής Ιατρικής Δ. Μπούμπας και διαδοχικά, οι καθηγητές Οδοντιατρικής Ι. Τζούτζας, Φ. Τζέρμπος και Κ. Τολίδης, μέλη του Δ.Σ. του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022.
Αρχές του χρόνου δημοσιεύθηκε ΚΥΑ με την οποία εκσυγχρονίζεται η διαδικασία των ανωτέρω εξετάσεων. Εκτός από τη χρήση της νέας, επικαιροποιημένης Τράπεζας Θεμάτων, προβλέπεται η ηλεκτρονική διεξαγωγή των εξετάσεων με αδιάβλητο τρόπο. Η διεξαγωγή των εξετάσεων θα γίνεται μέσω υπερσύγχρονης νησίδας Η/Υ με περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας μετά από ανταπόκριση στο αίτημα του Οργανισμού του Πρύτανη του ΕΜΠ, Α. Μπουντουβή και του Κοσμήτορα της Σχολής ΗΜΜΥ του ΕΜΠ, Ν. Κοζύρη, τους οποίους ο Οργανσιμός ευχαριστεί και δημόσια. Οι εξετάσεις θα διεξάγονται δια ζώσης στο ελεγχόμενο περιβάλλον της νησίδας Η/Υ του ΕΜΠ με τη χρήση της διδακτικής πλατφόρμας Moodle.
Για όσους έχουν ολοκληρώσει μερικώς τις εξετάσεις και χρωστούν μέρος των μαθημάτων, με τροπολογία του άρθρου 480 του ν. 4957/2022 (άρθρο 36, παρ. 4 του ν.55/2023) προβλέπεται μεταβατική περίοδος δύο ετών θα χρησιμοποιηθεί η παλαιά Τράπεζα Θεμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το παράβολο για τη συμμετοχή στις εξετάσεις αυτές μειώθηκε κατά 50%. Κατά το ίδιο ποσοστό, 50%, μειώθηκε και η αμοιβή όλων των εμπλεκομένων στις εξετάσεις.
Πηγη: https://virus.com.gr/