Επιτήδειοι υπόσχονταν φυτική «θεραπεία» κατά του HIV!

Χρηματικό πρόστιμο επεβλήθη από το Υπουργείο Υγείας σε ελληνική εταιρία η οποία παραπλανούσε πολίτες υποσχόμενη φυτική θεραπεία η οποία θεράπευε τον ιό HIV! Οι επιτήδειοι ισχυρίζονταν μέσω της ιστοσελίδας της εταιρίας πως επρόκειτο για «ολιστική θεραπεία για τη νόσο AIDS/HIV – ενισχυμένη αγωγή».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η συγκεκριμένη «θεραπεία» περιέχει φυτικά έλαια και «χρησιμοποιείται σε περίπτωση πολύ χαμηλού αριθμού CD4 λεμφοκυττάρων (κάτω από 500), έτσι ώστε να προστατέψουμε τον οργανισμό και από ιώσεις και από λοιμώξεις, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα και αποτελεσματικά τον ιό HIV, σε μη ανιχνεύσιμα αντίγραφα». Μάλιστα, η εταιρεία υπόσχεται και την εκρίζωση του ιού, καθώς συνιστά τη συνέχιση της θεραπείας «μέχρι την απόλυτη εξάλειψη της πάθησης».

Μετά από αναφορά της «Θετικής Φωνής», ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων επιβεβαίωσε στο Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος πως τα συγκεκριμένα σκευάσματα δεν έχουν πράγματι άδεια κυκλοφορίας και εφιστά την προσοχή του κοινού. Συμπληρωματικά, πρότεινε προς το Υπουργείο Υγείας την επιβολή κυρώσεων προς την εταιρεία για παράβαση των διατάξεων της φαρμακευτικής νομοθεσίας, ενώ το χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιαννόπουλου. Τέλος, ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η κατάργηση του εν λόγω ηλεκτρονικού καταστήματος.

Όπως εξηγεί η «Θετική Φωνή» τα όσα αναγράφονται στην ιστοσελίδα αποτελούν προφανή και απόλυτα επικίνδυνη απόπειρα παραπλάνησης των οροθετικών ατόμων, με σκοπό το αθέμιτο κέρδος καθώς η εν λόγω θεραπεία πωλείται προς 120 ευρώ! Δεδομένου ότι το HIV/AIDS είναι μία καταληκτική νόσος χωρίς τη χορήγηση αντιρετροϊκής αγωγής που καταστέλλει την αναπαραγωγή του ιού στον οργανισμό του ανθρώπου και μετατρέπει έτσι τη νόσο σε χρόνια, οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι άλλη φυτική θεραπεία αντιμετωπίζει τον HIV, θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των οροθετικών ατόμων, καθώς και τη δημόσια υγεία.

Η «Θετική Φωνή» καλεί οποιονδήποτε εντοπίζει αντίστοιχες απόπειρες παραπλάνησης και εκμετάλλευσης των ασθενών και των πολιτών εν γένει, να υποβάλει σχετικά καταγγελία στον ΕΟΦ, προκειμένου επιβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις από την πολιτεία.

 

Πηγη:https://virus.com.gr