Ερρίκος Ντυνάν: από σήμερα εφημερεύει… για το ΕΣΥ – έρχεται “επιστράτευση” ιατρών. Το σχέδιο για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων

Σε πλήρη λειτουργία είναι από σήμερα το έκτακτο επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση του ΕΣΥ στη «μάχη» κατά της πανδημίας. Το σχέδιο προβλέπει ένταξη ιδιωτικών δομών υγείας στο ΕΣΥ είτε με συν-εφημέρευση είτε με νοσηλεία covid – ασθενών. Έτσι, από σήμερα, το «Ερρίκος Ντυνάν» εντάσσεται κανονικά στις εφημερίες του ΕΣΥ για non covid – ασθενείς. Την ίδια στιγμή, το Σισμανόγλειο μετατρέπεται σε νοσοκομείο αποκλειστικά για covid – ασθενείς. Από αύριο, στη «μάχη» μπαίνουν και δύο ιδιωτικά νοσοκομεία, το Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου και το Λητώ για covid – ασθενείς.

«Επιστράτευση» ιδιωτών γιατρών

Το σχέδιο προβλέπει και συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών στην προσπάθεια αντιμετώπισης του σφοδρού τρίτου κύματος. Ήδη 26 γιατροί από τον ιδιωτικό τομέα συνεπικουρούν το υπάρχον ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων, με προοπτική να γίνουν 50. Χθες μάλιστα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με κατεπείγουσα επιστολή του προς τα μέλη του κάλεσε ιδιώτες παθολόγους και πνευμονολόγους να ενισχύσουν το ΕΣΥ για όσο διάστημα χρειαστεί.

Ειδικότερα, ο ΙΣΑ στην επιστολή του καλεί τα μέλη του να δείξουν την πραγματική αξία του ιατρικού σώματος που ενωμένο στέκεται στο πλευρό του Έλληνα πολίτη, της κοινωνίας και του ΕΣΥ. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, «ο ιατρικός κόσμος συσπειρώνει τις δυνάμεις του και μπαίνει με αυταπάρνηση στην πρώτη της μάχης ενάντια στην επιδημία ..Την κρίσιμη αυτή ώρα ο πολίτης και η πατρίδα μας χρειάζονται. Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Καλούμε τους συναδέλφους ιδιώτες γιατρούς να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας και να συνδράμουν τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας που έχουν υπερβεί τις δυνάμεις τους, δίνοντας τη μάχη ενάντια στο φονικό ιό. Αυτή την ώρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται ασφυκτικά και έχει την ανάγκη μας. Όλοι μαζί ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη αυτή υγειονομική κρίση και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές.»

 

 

Πηγή: https://www.healthview.gr/