Ε. Αγαπηδάκη : Τρία νέα προγράμματα πρόληψης

Τρία νέα προγράμματα που έχουν ήδη σχεδιαστεί από το Υπουργείο Υγείας και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. , ‘’αποκάλυψε ‘’ η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ε. Αγαπηδάκη.

Τα νέα προγράμματα που έχουν ήδη σχεδιαστεί από το Υπουργείο Υγείας και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και αναμένεται σύντομα η έναρξή τους είναι η Πρόληψη Καρδιαγγειακού κινδύνου, Πρόληψη Νοσογόνου Παχυσαρκίας, Πρόληψη Καρκίνου του Πνεύμονα, όπως είπε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ε. Αγαπηδάκη στην επετειακή διημερίδα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Υπογράμμισε, την καθοριστική συμβολή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στην υλοποίηση των δράσεων αυτών, καθότι η εφαρμογή τους θα ήταν ανέφικτη χωρίς την τεχνογνωσία και την εμπειρία των στελεχών του Οργανισμού.

Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ι. Κωτσιόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ι. Κωτσιόπουλος τόνισε τη σημασία αξιολόγησης της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών σε όλο το φάσμα της δημόσιας ή ιδιωτικής υγείας. Στάθηκε στην τομή που επετεύχθη με την ίδρυση του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγείας (Ο.Δι.Π.Υ.), καλύπτοντας ένα κενό δεκαετιών, καθώς και στην τεράστια σημασία του ελέγχου μέσω της εγκαθίδρυσης Δεικτών Ποιότητας για την αποτύπωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών. Ανέπτυξε τη μεθοδολογία αξιοποίησης των δεδομένων, από όποιο φορέα κι αν αυτά προέρχονται, στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και αναθεώρησης πολιτικών για την Υγεία.

 

 

Πηγη: https://www.healthweb.gr/