Ημερίδα για διακρίσεις φύλου στην Υγεία

Ημερίδα για τις διακρίσεις σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου στην Υγεία πραγματοποιείται αύριο το πρωί στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Λεωφ. Αλεξάνδρας 196 στην Αθήνα).

Η ημερίδα σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PARADISO με τίτλο: «Συμμετοχική Προσέγγιση για την Ευαισθητοποίηση και Καταπολέμηση των Διακρίσεων βάσει του Σεξουαλικού Προσανατολισμού και της Ταυτότητας Φύλου στον τομέα της υγείας».

Κύριος στόχος του ήταν η δημιουργία ενός συμπεριληπτικού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και την καταπολέμηση των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου στο χώρο της υγείας, μέσω συμμετοχικών δράσεων εκπαίδευσης για επαγγελματίες υγείας.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα και η εμπειρία από την υλοποίηση του Έργου: η ερευνητική μελέτη, οι εκπαιδεύσεις, τα εργαλεία, οι δράσεις ενημέρωσης και πιλοτικής εφαρμογής του μοντέλου παρέμβασης στο χώρο της υγείας, αλλά και θα συζητηθούν προτάσεις και συστάσεις.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ο Τομέας Κοινωνιολογίας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (συντονιστής), το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το δίκτυο European Forum for Primary Care, το νοσοκομείο Établissement Public de Santé Maison Blanche, η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.), ο Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών – Μαιευτών Αθήνας, η PRAKSIS, η Ομοφυλοφιλική & Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) και η εταιρεία συμβούλων CMT- Proopriki.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. – Rights, Equality and Citizenship Programme (REC-DISC-AG-2016). Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Επιστημονικό Υπεύθυνο, Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Γιώργο Κουλιεράκηgkoulierakis@esdy.edu.gr

 

Πηγη:https://virus.com.gr