Η Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης ζητεί συνάντηση από τον Παύλο Πολάκη για τις… «ανορθογραφίες» του νέου ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ

Τον ορισμό συνάντησης μεταξύ του προεδρείου της Ένωσης Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδας (ΕΚΑΕ) και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, με αποκλειστικό αντικείμενο τις ρυθμίσεις του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ζητεί με επιστολή του προς τον Παύλο Πολάκη ο πρόεδρος της ΕΚΑΕ Χρήστος Βιρβίλης. Η επιστολή απεστάλη την περασμένη Πέμπτη 5 Ιουλίου.
Στην εν λόγω επιστολή του προς τον Παύλο Πολάκη, ο Χρήστος Βιρβίλης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «επικαλούμαστε το δίκαιο των αιτημάτων μας, καθώς και την δυνατότητα που μας δώσατε με δηλώσεις σας να υποβάλλουμε τις προτάσεις μας προς βελτίωση του ΕΚΠΥ, μέχρι την ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του. Είμαστε βέβαιοι ότι η γνώση και η εμπειρία που διαθέτετε ως καταξιωμένος γιατρός, αλλά και η μέχρι σήμερα πολιτική σας ιστορία, θα συμβάλλουν στην κατοχύρωση του δικαιώματος του Έλληνα Πολίτη για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών αποκατάστασης σε σύγχρονες δομές, στη χώρα του».
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΑΕ έχει ήδη αποστείλει εξώδικο προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη και τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού, με το οποίο διαμαρτύρεται εντόνως τόσο για το περιεχόμενο του νέου ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ, στο σκέλος το οποίο αφορά την αποκατάσταση – αποθεραπεία, όσο και για τον εσπευσμένο και οριακό τρόπο με τον οποίο ενεκρίθη ο νέος ΕΚΠΥ του Οργανισμού από το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ.
Πηγη:http://medispin.blogspot.com