Η αγορά τεχνητής νοημοσύνης στην περίθαλψη θα υπερβεί τα 10 δισ. δολάρια μέχρι το 2024

Η αγορά τεχνητής νοημοσύνης στην υγειονομική περίθαλψη των ΗΠΑ εκτιμήθηκε σε πάνω από 320 εκατομμύρια δολάρια το 2016.

Η αγορά τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην υγειονομική περίθαλψη θα υπερβεί τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024, σύμφωνα με νέα έκθεση της Global Market Insights.

Όπως υποστηρίζει θα υπάρξουν σημαντικοί παράγοντες για την ανάπτυξη του συστήματος Υγειονομικής περίθαλψης στο μέλλον – όπως η ανάγκη να μειωθούν συνολικά τα έξοδα για την περίθαλψη. Την ίδια στιγμή, η αύξηση του όγκου μεγάλων δεδομένων και η συνεχώς μεγαλύτερη ανάγκη αποτελεσματικής αποθήκευσης και διαχείρισης των δεδομένων της υγειονομικής περίθαλψης θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της αγοράς τεχνητής νοημοσύνης στην περίθαλψη, τονίζει η μελέτη.

Τεχνολογία μεγάλων δεδομένων, όπως η γονιδιωματική έρευνα, σε συνδυασμό με την καινοτομία στη ρομποτική προσωπικών ψηφιακών βοηθών θα μπορούσε επίσης να τονώσει την ανάπτυξη, αναφέρει η έκθεση.

Η ιατρική απεικόνιση και διάγνωση με βάση την τεχνολογία AI θα παρουσιάσει αύξηση άνω του 40%, σε περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024, σύμφωνα με την έκθεση.

Η αγορά τεχνητής νοημοσύνης στην υγειονομική περίθαλψη των ΗΠΑ εκτιμήθηκε σε πάνω από 320 εκατομμύρια δολάρια το 2016 και εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω κατά 38%  τα προσεχή έτη.

Επίσης, με δεδομένο ότι οι εφαρμογές ανακάλυψης φαρμάκων αντιπροσωπεύουν πάνω από το 35% του μεριδίου αγοράς στην τεχνητή νοημοσύνη στην περίθαλψη ο τομέας θα μπορούσε να υπερβεί σε έσοδα τα 4 δισ. δολ. μέχρι το 2024.

 

Πηγη:http://www.iatronet.gr