Η δημόσια διαμάχη των ΓΓ του ΠΙΣ – Οι νέες εκλογές και ο… νόθος πρόεδρος

Κορυφώνεται η διαμάχη μεταξύ των δύο «αντίπαλων στρατοπέδων» στο μείζον ζήτημα της ηγεσίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Σε νέο γύρο ανακοινώσεων ο κ. Δημήτρης Βαρνάβας προκηρύσσει εκ νέου εκλογές στον ΠΙΣ ενώ την ίδια στιγμή ο κ. Γιώργος Ελευθερίου κάνει λόγο για νόθο προεδρείο, δίχως νομιμοποίηση και απαρτία.

Σε ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του κ. Δ. Βαρνάβα , τονίζεται ότι:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ, με απόλυτη εφαρμογή των ισχυουσών νομοθετικών διατάξεων και με απολύτως σύννομες διαδικασίες, συνεδρίασε την Παρασκευή 17 Μαΐου και κάλυψε την κενή θέση Προέδρου μετά την παραίτηση του κ. Βλασταράκου Μιχαήλ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Βασιάδη Αναστάσιο ως Πρόεδρο και προκήρυξε τις επαναληπτικές εκλογές, ορίζοντας ως ημερομηνία διεξαγωγής το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Ως γνωστόν οι εκλογές που διενεργήθηκαν στις 3 Μαρτίου κηλιδώθηκαν από ανεπίτρεπτα φαινόμενα νοθείας, που προκάλεσαν τεκμηριωμένες καταγγελίες εκ μέρους ιατρών που συμμετείχαν σε αυτές, με αποκορύφωμα  την μη επικύρωση τους από τον κατά νόμον εποπτεύοντα Υπουργό Υγείας  και την ανάθεση της εντολής στο Διοικητικό Συμβούλιο που διενέργησε τις εκλογές της 3ης Μαρτίου να διενεργήσει νέες εκλογές εντός δύο μηνών και να διαχειριστεί στο ενδιάμεσο διάστημα τα τρέχοντα ζητήματα του ΠΙΣ.

Επισημαίνεται ότι την Παρασκευή 17 Μαϊου, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΠΙΣ κλιμάκιο Επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ, όπου μετά από έλεγχο διαπίστωσε ότι εξαφανίστηκε το πρωτότυπο εκλογικό υλικό το οποίο έπρεπε να είχε αποσταλεί στον Υπουργό Υγείας για την επικύρωση των εκλογών. Η έρευνα συνεχίζεται.

Το μεταβατικό Διοικητικό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο να διεκπεραιώσει όλες τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο ΠΙΣ σχετικά με τη χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος και τις εξετάσεις ειδικότητας, διαδικασίες που είχαν παρακωλυθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του τοποθετήθηκε σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την ιατρική κοινότητα, εστιάζοντας σε δύο ζητήματα ιδιαίτερης βαρύτητας.

-Στο ζήτημα του εξοντωτικού clawback των εργαστηριακών, του οποίου απαιτεί την ανάκληση και για το σκοπό αυτό θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

-Στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που καταργεί το τεκμήριο αθωότητας των γιατρών σε περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης για συγκεκριμένα αδικήματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εν όψει των εκλογών θα επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον του, ώστε να αναδείξει, να υποστηρίξει και να συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση όλων των σημαντικών ζητημάτων της Υγείας και της Ιατρικής Κοινότητας που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η αντίδραση Γ. Ελευθερίου

Αντιδρώντας στα ανωτέρω, ο κ. Γ. Ελευθερίου σε ανάρτηση του στο facebook επισημαίνει ότι:

Όσα γίνονται στον ΠΙΣ δεν έχουν προηγούμενο. Ομάδα 6 ατόμων αποφάσισε να συστήσει παράνομα σε σώμα το ΔΣ, χωρίς απαρτία, να εκλέξει νόθο Πρόεδρο και να προκηρύξει παράνομες εκλογές, χωρίς απολύτως καμία νομιμοποίηση. Εξέδωσαν δε και ανυπόγραφο Δελτίο Τύπου χρησιμοποιώντας τον λογότυπο του ΠΙΣ. Σε όλα αυτά ο Υπουργός Υγείας παρακολουθεί απαθής αν όχι υποστηρικτικός.

Με ψέματα, παραπληροφόρηση και ιδεοληψίες έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα μπορέσουν να φορέσουν φέσι στη συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών.

Δεν θα τα καταφέρουν. Το ιατρικό σώμα θα τους καταδικάσει και τα ονόματα των 6 σφετεριστών θα περάσουν για πάντα στη πιο μαύρη σελίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Η Δημοκρατία, η Αλήθεια και η Νομιμότητα θα επικρατήσουν!

ΔΗΚΙ – ΕΝΟ.ΣΥ

Νωρίτερα, το περασμένο Σάββατο, στη συνέλευση της Παράταξης ΔΗΚΙ-ΕΝΟ.ΣΥ στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, επιβεβαιώθηκε η ενότητα και η αποφασιστικότητα της παράταξης του 62% να υπερασπιστεί τη νομιμότητα και τη Δημοκρατία στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Μάλιστα, όπως τονίστηκε:

Καταδικάζουμε ομόφωνα το υπουργικό πραξικόπημα στον ΠΙΣ και δεν αναγνωρίζουμε το νόθο προεδρείο που με 6 συμβούλους στους 15, χωρίς απαρτία και κατά παράβαση όλων των Νόμων επιχειρεί να στήσει εκλογές οπερέτα κατ’ εντολή του Υπουργού Υγείας.

 

Πηγη:https://www.healthpharma.gr