Η δύναμη στη μάχη κατά του καρκίνου είναι η ευαισθητοποίηση – Βοήθησε κι εσύ, μπορείς

Γιατί όλοι έχουμε δικαίωμα στη σωστή ιατρική ενημέρωση για τη βέλτιστη ψυχική και κοινωνική φροντίδα των καρκινοπαθών.

Στον πυρήνα αυτής της προσπάθειας βρίσκεται ο Παθολόγος-Ογκολόγος, Εντατικολόγος Δρ. Σπυρίδων Χαλικιάς, MD, MSc, PhD, που τώρα εργάζεται στο Ογκολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός» στην Αθήνα. Η εμπειρία του στον γυναικολογικό καρκίνο και στον καρκίνο του μαστού σε νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού είναι σημαντική για την ενημέρωση όλων μας.

Η ομιλία του στο Ζάππειο, το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 6 μ.μ., στο πλαίσιο του 3ου Forum Υγείας, θα έχει σαν θέμα «Καινοτόμες θεραπείες στον καρκίνο του μαστού (Ανοσοθεραπεία-Εμβόλια)».

Μέσα από συντονισμένες κινήσεις, ένα μεγάλο έργο παρέχουν οι σύλλογοι Κ.Ε.Φ.Ι. «Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών» και ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μια κίνηση αγάπης προς τους συνανθρώπους μας που έχουν αντιμετωπίσει τον καρκίνο.

  • Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και στα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο.
  • Ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει από το 1999 Δημιουργική Απασχόληση στα παιδιά που βρίσκονται στα Νοσοκομεία. Καθημερινά, ειδικοί παιδαγωγοί, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι βρίσκονται κοντά στα παιδιά που νοσηλεύονται στις Ογκολογικές Κλινικές των Νοσοκομείων Παίδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και στις Παιδιατρικές Κλινικές των Νοσοκομείων Παίδων στην Πάτρα. Παράλληλα, το Τμήμα Υγείας του οργανισμού καλύπτει και στηρίζει ολιστικά τόσο κοινωνικά όσο και ψυχολογικά τις ανάγκες του παιδιού ασθενή όσο και της οικογένειάς του καθημερινά.
  • Η Ελληνική εταιρεία Anagenessis θα προσπαθήσει να ξεκινήσει και να στηρίξει μια εκστρατεία γνώσης-ενημέρωσης για τον καρκίνο. Απευθύνεται ιδιαίτερα στους ανθρώπους που έχουν χτυπηθεί από τον καρκίνο και χρειάζονται γνώση και στήριξη. Σε αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο καρκίνος μπορεί να πάψει να αποτελεί θανατηφόρα νόσο, όταν συμμετέχουμε ο καθένας με τον τρόπο του στην πρόληψη, τη γνώση, την έγκαιρη διάγνωση αλλά και την αντιμετώπισή του. Η ενημέρωση και η γνώση συμβάλλουν αποτελεσματικότερα στην καταπολέμηση του καρκίνου. Γιατι η γνώση σώζει!
  • Δωρεά στον σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και στον Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι.: Για κάθε επισκέπτη που θα παραβρεθεί στην ομιλία, η Ελληνική Εταιρεία Anagenessis personal clinic θα κάνει δωρεά 1 ευρώ στους συλλόγους για τη στήριξη του έργου τους. Όλοι μπορούμε να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια! Να θυμάστε, η γνώση είναι δύναμη!

Πηγη:https://www.onmed.gr