Η Ελλάδα στο καλό σενάριο. «Όπου εφαρμόζονται τα μέτρα, αποδίδουν»

43 θάνατοι συνολικά ( οι 5 σήμερα ), 56 νέα κρούσματα, με συνολικό αριθμό τα 1212. Αν δεν αντιληφθούν όλοι την κρισιμότητα της κατάστασης, τότε τα επιπλέον μέτρα είναι μονόδρομος

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, στη σημερινή ενημέρωση ανακοίνωσε 56 νέα κρούσματα, τα οποία ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στα 1212.

Επίσης, 5 νέους θανάτους, οι οποίοι στο σύνολό τους έχουν φτάσει τους 43. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είχαν μέση ηλικία τα 71 έτη, 11 εξ αυτών ήταν γυναίκες, και σε ποσοστό άνω του 90% είχαν υποκείμενο νόσημα.

Όπως είπε ο καθηγητής, 72 πολίτες είναι διασωληνωμένοι, εξ αυτών, οι 14 γυναίκες και το 81% άνδρες. Η μέση ηλικία τους είναι τα 65 έτη και περισσότεροι από το 50%, έχουν υποκείμενο νόσημα.

5 άτομα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 15961 εργαστηριακά τέστ.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσιόδρας προχώρησε σε σύσταση για άμεσο εμβολιασμό παιδιών για μεταδιδόμενες νόσους, ούτως ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Όπου εφαρμόζονται τα μέτρα αποδίδουν», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας που επανέλαβε πως η χώρα μας βρίσκεται στο καλό σενάριο. Επίσης, ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε πως «κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και εξέτασε το πλήρωμά του». Ο έλεγχος αυτός έγινε λόγω του ότι εντοπίστηκε κρούσμα κοροναϊού που ταξίδεψε με το εν λόγω πλοίο.

Πρόσθεσε ακόμα ότι εγκρίθηκε πλέον η χορήγηση συγκεκριμένης θεραπείας τόσο σε όσους νοσηλεύονται, όσο και όσους νοσούν και βρίσκονται στο σπίτι τους σε καραντίνα. Όσοι βρίσκονται στο σπίτι, είπε,  θα μπορούν να λαμβάνουν το φάρμακο έπειτα από συμπλήρωση ειδικής φόρμας που θα είναι διαθέσιμη το προσεχές διάστημα.

Αν δεν αντιληφθούν όλοι την κρισιμότητα των στιγμών, η λήψη πρόσθετων μέτρων είναι μονόδρομος 

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση ότι αν δεν αντιληφθούν όλοι την κρισιμότητα των στιγμών, τότε η λήψη επιπρόσθετων μέτρων, συνιστά μονόδρομο.

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως 83 άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία, ενώ άλλοι 160 βρίσκονται σε καραντίνα στη Θράκη και αναμένουν όλοι τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους. Επίσης επεσήμανε πως το τελευταίο τριήμερο πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 6.500 έλεγχοι για την τήρηση της καραντίνας.

“Φέτος δεν θα κάνουμε Πάσχα στα χωριά μας. Δεν θα σουβλίσουμε αρνιά με τις παρέες μας. Θα μείνουμε σπίτι, θα προσευχηθούμε από το σπίτι, θα κάνουμε το χρέος μας από το σπίτι” συμπλήρωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

 

 

Πηγή: https://healthmag.gr/