Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρήγγειλε επιπλέον 100 εκατ. δόσεις εμβολίου της Pfizer

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει παραγγείλει επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer/BioNTech, ανεβάζοντας το σύνολο στα 600 εκατομμύρια, ανακοίνωσαν οι δύο φαρμακευτικές σε δήλωση τους τη Δευτέρα.

Η συμφωνία έρχεται ως αποτέλεσμα της απόφασης της Κομισιόν να ασκήσει την επιλογή να παραγγείλει πρόσθετες δόσεις του εμβολίου mRNA που περιλαμβάνονται σε συμφωνία αγοράς που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο .

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla σημείωσε ότι, μέχρι τώρα, η εταιρεία είχε εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στην Επιτροπή. Παράλληλα, είπε ότι σχεδίαζε να παραδώσει 250 εκατομμύρια δόσεις στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο, «μια τετραπλάσια αύξηση της συμφωνημένης ποσότητας του πρώτου τριμήνου».

Οι 600 εκατομμύρια δόσεις, οι οποίες θα παραδοθούν φέτος, καλύπτουν «τα δύο τρίτα του πληθυσμού της ΕΕ», δήλωσε ο Sean Marett, επικεφαλής της επιχείρησης και επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της BioNTech.

Την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλία για την αγορά ακόμη 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίου COVID από την BioNTech / Pfizer για διανομή από 2021 έως το 23. Οι πρόσθετες δόσεις αναμένεται να βοηθήσουν το μπλοκ σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι χρειάζονται ενισχυτικές δόσεις ή εκσυγχρονισμένα εμβόλια για να καταπολεμήσουν τις μεταλλάξεις του κοροναϊού.

 

 

Πηγή: https://www.news4health.gr/