Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση της ΗΔΙΚΑ… διορθώνεται! Τι αλλάζει

Διορθώσεις και βελτιώσεις επιδιώκει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να κάνει στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας του δημοσίου που χειρίζεται την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς συχνά πυκνά παρατηρούνται σοβαρές δυσλειτουργίες στο ηλεκτρονικό σύστημα, με συνέπεια να ταλαιπωρούνται ασθενείς και γιατροί σε όλη τη χώρα.

Τις αλλαγές αλλά και τις παρατηρήσεις των γιατρών, των φαρμακοποιών αλλά και των άλλων χρηστών του συστήματος καλείται να ενσωματώσει ο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Ξανθού Γιώργος Στεφανόπουλος, σε συνεργασία βέβαια με τον επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ Τάσο Τάγαρη δεδομένου ότι οι δύο άνδρες συνεργάζονται ήδη στενά, ενώ θα αναλάβουν και όλες τις αλλαγές στην ΗΔΙΚΑ το επόμενο διάστημα.

Εξάλλου μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας τα περισσότερα ηλεκτρονικά δεδομένα του ΕΟΠΥΥ θα περάσουν στην ΗΔΙΚΑ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ήδη η ομάδα που συστάθηκε από το υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει να καταγράφει τις παρατηρήσεις των γιατρών και μέσα από τα social media όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να διατυπώσουν τις διαμαρτυρίες τους, να περιγράψουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αλλά και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την αναμόρφωση του λειτουργικού περιβάλλοντος της υπηρεσίας της ΗΔΙΚΑ.

Η νεοσυσταθείσα «Δημόσια Ομάδα Διαβούλευσης για τη βελτίωση των παρεχόμενων από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ ΑΕ υπηρεσιών» συντονίζεται από το Υπουργείο Υγείας και την ΗΔΙΚΑ ΑΕ, με σκοπό την αμεσότητα στην εκτίμηση των προτάσεών σας και στην προτεραιοποίηση των λειτουργικών αναβαθμίσεων της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, όπως αναφέρουν οι εμπνευστές της.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι γιατροί να διατυπώνουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αξιοποιώντας τις ομάδες που δημιουργήθηκαν στα social media, ενώ τα δύο βασικά προβλήματα που καταγράφονται είναι:

ελλιπής ενημέρωση για λειτουργικές τροποποιήσεις του συστήματος και

-η απουσία ενιαίας εφαρμογής συνταγογράφησης (παράλληλη ύπαρξη eΔΑΠΥ και Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης)

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr/