Η νέα σύνθεση της Επιτροπής Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης

Τα πρόσωπα που απαρτίζουν την Επιτροπή για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης και την ολοκλήρωση των διαγνωστικών/ θεραπευτικών πρωτοκόλλων και τη δημιουργία Μητρώων ασθενών ανανεωσε η Αριστοτέλους, με απόφαση που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Γ. Γιαννόπουλος.

Διαβάστε επίσης:  Τροποποιήθηκε η σύσταση της Επιτροπής Παρακολούθησης Φαρμακευτικής Δαπάνης

Επικεφαλής της 23μελούς Επιτροπής είναι ο ίδιος ο κ. Γιαννόπουλος και η σύνθεση της έχει ως εξής:

1. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, ως Πρόεδρος, χωρίς αναπληρωτή.

2. ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ως Αντιπρόεδρος, χωρίς αναπληρωτή.

3. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), με αναπληρωτή τον ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ ΗΛΙΑ, Φαρμακοποιό – Β ́ Αντιπρόεδρο του Ε.Ο.Φ..

4. ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Φαρμακοποιός – Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Ι.Φ.Ε.Τ.) με αναπληρώτρια την ΒΑΛΣΑΜΗ ΕΙΡΗΝΗ, Βιολόγο, Ειδικό Σύμβουλο του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Ι.Φ.Ε.Τ.).

5. ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης, χωρίς αναπληρωτή.

6. ΘΗΡΑΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, Γενικός Ιατρός Διευθυντής Ε.Σ.Υ.-Γενικός Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (Ι.Ε.Α.), με αναπληρωτή τον ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ, Σύμβουλο Ηλεκτρονικής Υγείας της Ι.Ε.Α..

7. ΝΤΟΥΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Διευθυντής του Τομέα Επαγγελματικής και Βιομηχανικής Υγιεινής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας – Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, με αναπληρωτή τον ΥΦΑΝΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, Καρδιολόγο – Διευθυντή του Αιμοδυναμικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» – Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

8. ΛΙΤΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), με αναπληρώτρια την ΚΑΝΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ Προϊσταμένη του Τμήματος Φαρμακευτικού Σχεδιασμού και Διάθεσης Φαρμάκων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ..

9. ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΕΛΠΙΔΑ, Προϊσταμένη Υποδιεύθυνσης Ειδικών Εφαρμογών της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.), με αναπληρώτρια την ΠΑΝΟΥ ΑΝΤΙΟΠΗ, Προϊσταμένη του Τμήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ Α.Ε..

10. ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια την ΣΙΑΚΟΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, Προϊσταμένη του Τμήματος Φαρμάκου της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας.

11. ΠΟΡΑΒΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, Οικονομολόγος – Συνεργάτης του Υπουργού Υγείας, με αναπληρωτή τον ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, Χημικό – Φαρμακοποιό, Συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ως επιστήμονες με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.

12. ΜΑΝΙΤΣΑ ΕΛΕΝΗ, Συνεργάτης Υπουργού Υγείας, χωρίς αναπληρωτή, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.

13. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Εδικός Συνεργάτης του Υπουργού Υγείας, χωρίς αναπληρωτή, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.

14. ΠΟΔΗΜΑΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Φαρμακοποιός – Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, χωρίς αναπληρωτή, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.

15. ΜΗΤΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Ειδικός Παθολόγος, που υπηρετεί στο Γραφείου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.

16. ΠΕΝΤΑΦΡΑΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Εντεταλμένος Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), με αναπληρωτή τον ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ, Εντεταλμένο Σύμβουλο της Π.Ε.Φ..

17. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΣ, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.), με αναπληρωτή τον ΓΕΡΑΣΟΠΟΥΛΟ ΜΑΡΚΟ, Αντιπρόεδρο του Σ.Φ.Ε.Ε..

18. ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμα- κευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.), με αναπληρωτή τον ΒΑΛΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟ, Α’ Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Φ.Σ..

19. ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, Φαρμακοποιός, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Π.Ε.Φ.Ν.Ι.) με αναπληρώτρια την ΤΟΔΟΥΛΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ, Φαρμακοποιό, Αντιπρόεδρο της Π.Ε.Φ.Ν.Ι..

20. ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ , Καρδιολόγος – Εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), με αναπληρωτή τον ΚΟΡΩΝΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, Καρδιολόγο – Εκπρόσωπο του Π.Ι.Σ..

21. ΠΑΠΑΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΜΑΚΗΣ), Πρόεδρος του Pharma Innovation Forum (Φόρουμ Φαρμακευτικής Καινοτομίας) με αναπληρωτή τον ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΠΑΣΧΑΛΗ (ΑΚΗ), μέλος ΔΣ του Pharma Innovation Forum.

22. ΜΠΕΡΣΙΜΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).

23. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ..

Μέλη Επιτροπής Παρακολούθησης ΦΔ

Πηγη:https://virus.com.gr