Η πειραματική εξέταση αίματος εντοπίζει με ακρίβεια την ινομυαλγία

Για πρώτη φορά, οι ερευνητές έχουν αποδείξεις ότι η ινομυαλγία μπορεί να ανιχνευθεί αξιόπιστα σε δείγματα αίματος γεγονός που αφήνει ελπίδες για μια απλή, γρήγορη διάγνωση. Σε μια μελέτη που εμφανίζεται στην Εφημερίδα της Βιολογικής Χημείας , ερευνητές από το State University του Οχάιο αναφέρουν την επιτυχία στον εντοπισμό βιοδεικτών ινομυαλγίας και τη διαφοροποίησή τους από μια σειρά άλλες σχετικές ασθένειες.

Η ανακάλυψη θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο καμπής στην περίθαλψη ασθενών με μια ασθένεια που αργεί να διαγνωστεί αφήνοντάς τους χωρίς τη σωστή φροντίδα και συμβουλές για τη διαχείριση του χρόνιου πόνου και της κούρασης τους, δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Kevin Hackshaw, καθηγητής στο Ohio State College Ιατρική και έναν ρευματολόγο στο ιατρικό κέντρο Wexner του πανεπιστημίου. Η αναγνώριση των βιολογικών δεικτών της νόσου – ένα «μεταβολικό δακτυλικό αποτύπωμα» όπως αυτό που ανακαλύφθηκε στη νέα μελέτη – θα μπορούσε επίσης να ανοίξει τη δυνατότητα στοχοθετημένων θεραπειών.

Για να διαγνώσουν την ινομυαλγία, οι γιατροί τώρα βασίζονται σε πληροφορίες που έχουν αναφερθεί από τους ασθενείς σχετικά με ένα πλήθος συμπτωμάτων και μια φυσική αξιολόγηση του πόνου ενός ασθενούς, εστιάζοντας σε συγκεκριμένα σημεία προσφοράς. Αλλά δεν υπάρχει δοκιμή αίματος – δεν είναι σαφές, εύκολο στη χρήση εργαλείο για να παρέχει μια γρήγορη απάντηση.

“Βρήκαμε σαφή, αναπαραγώγιμα μεταβολικά μοτίβα στο αίμα δεκάδων ασθενών με ινομυαλγία, γεγονός που μας φέρνει πολύ πιο κοντά σε ένα τεστ αίματος από όσο είχαμε ποτέ”, δήλωσε ο Hackshaw. Αν και η ινομυαλγία είναι σήμερα ανίατη και η θεραπεία περιορίζεται στην άσκηση, την εκπαίδευση και τα αντικαταθλιπτικά, μια ακριβής διάγνωση έχει πολλά οφέλη, δήλωσε ο Hackshaw. Αυτά περιλαμβάνουν την εξάλειψη άλλων ασθενειών, επιβεβαιώνοντας για τους ασθενείς ότι τα συμπτώματά τους είναι πραγματικά και δεν φαντάζονται και καθοδηγώντας τους γιατρούς για την αναγνώριση της νόσου και την κατάλληλη θεραπεία. “Οι περισσότεροι γιατροί σήμερα δεν αμφισβητούν εάν η ινομυαλγία είναι πραγματική, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν σκεπτικιστές εκεί έξω”, δήλωσε ο Hackshaw.

 

Πηγη:https://www.healthweb.gr/