Η τεχνητή νοημοσύνη μείωσε τις επανεισαγωγές στο νοσοκομείο!

Ένα αμερικανικό νοσοκομείο δοκίμασε με επιτυχία να χρησιμοποιήσει ένα πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης και μείωσε τις επανεισαγωγές στο νοσοκομείο κατά 30%, εξοικονομώντας 4 εκατ. δολάρια !

Η πρόληψη των επαναλαμβανόμενων επανεισαγωγών στο νοσοκομείο είναι στο επίκεντρο διεθνώς, καθώς αυξάνουν το κόστος και μειώνουν την ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας προς τους ασθενείς. Η επανεισαγωγή στο νοσοκομείο συνδέεται με σοβαρές επιπλοκές και έκθεση σε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν άτομα με χρόνια νόσο και χαμηλού κοινωνικοοικονομικού επιπέδου.

Ένα αμερικανικό νοσοκομείο, το Grady Health, το μεγαλύτερο δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ατλάντα, δοκίμασε με επιτυχία να χρησιμοποιήσει ένα πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης, με στόχο να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά τις επανεισαγωγές ασθενών. Χάρη στο πρόγραμμα, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου ήταν σε θέση να εντοπίσουν ποιοι ασθενείς είχαν περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν επιπλοκές μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο.

Έτσι, το νοσοκομείο οργάνωσε επισκέψεις κατ’ οίκον μίας κινητής ομάδας ειδικών (Mobile Integrated Health Unit) με στόχο να αντιμετωπιστούν εγκαίρως οι όποιες επιπλοκές και να προληφθούν οι επανεισαγωγές. Το νοσοκομείο χρησιμοποίησε με επιτυχία το πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης της Jvion,  το οποίο υπολόγισε ότι ο καλύτερος χρόνος για κατ’ οίκον επίσκεψης της κινητής ομάδας ήταν 5-10 ημέρες μετά την αρχική έξοδο του ασθενή από το νοσοκομείο.

Η Robin Neilly Frady, εκτελεστική διευθύντρια του νοσοκομείου τόνισε πως «δεν ήταν όλοι στο νοσοκομείο από την αρχή πεπεισμένοι για την αξία του προγράμματος. Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι θέμα πληροφορικής και γι’ αυτό τη βασική ευθύνη πρέπει να έχουν εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για την υγεία των ασθενών και όχι το τμήμα πληροφορικής»…

Τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά. Από τις αρχές του 2018 μέχρι και σήμερα, το πρόγραμμα βοήθησε να αποφευχθούν 382 επανεισαγωγές ασθενών! Συνολικά, εκτιμήθηκε ότι ο αριθμός των επανεισαγωγών μειώθηκε κατά 31%, εξοικονομώντας 4 εκατ. δολάρια!

 

 

 

Πηγη:https://virus.com.gr