Η Bristol Myers Squib μας ευαισθητοποιεί για τη θαλασσαιμία και την εθελοντική αιμοδοσία

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται η καμπάνια ευαισθητοποίησης της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Bristol Myers Squibb Ελλάδος για την θαλασσαιμία και την εθελοντική αιμοδοσία. Με σύνθημα  «Κάποιοι χρειάζονται αίμα. Μήπως έχεις ό,τι χρειάζονται;» η εταιρεία προωθεί την ενημέρωση του κοινού για τη νόσο και για το μείζον πρόβλημα της ανεπάρκειας μονάδων αίματος.

Υπενθυμίζεται ότι η θαλασσαιμία (γνωστή και ως μεσογειακή αναιμία) είναι μία κληρονομική αιματολογική διαταραχή που προκαλεί μειωμένη παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και ως εκ τούτου, σοβαρή αναιμία. Για την αντιμετώπιση της αναιμίας απαιτούνται εφ’ όρου ζωής τακτικές μεταγγίσεις αίματος.

Στο πλαίσιο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότημε νέες  ενέργειες η εταιρεία  καλεί να αναλάβουμε ενεργό ρόλο για την αντιμετώπισή του, προσφέροντας τακτικά αίμα. Τονίζοντας την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, η πρωτοβουλία της BMS  στηρίζει το έργο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.  Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί ένα νέο digital εκπαιδευτικό παιχνίδι που είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.kapoioixreiazontaiaima.gr/game. Στόχος είναι να προβάλλει τις προκλήσεις που δημιουργεί στους ασθενείς η ανάγκη για τακτικές μεταγγίσεις αίματος, προκειμένου να διατηρηθούν στη ζωή. Επίσης, η BMS παρέχει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών οικονομική υποστήριξη υπό τη μορφή δωρεάς, ώστε να συνεχίσει το έργο της στους τομείς της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την εθελοντική αιμοδοσία.

Για την ενημερωτική κάλυψη όλου του πληθυσμού της Ελλάδας  δημιουργήθηκε ραδιοφωνικό σποτ που καλεί τους ακροατές να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της καμπάνιας, να λάβουν μέρος στο παιχνίδι και να το μοιραστούν στα social media. Το εν λόγω ραδιοφωνικό σποτ θα μεταδίδεται κατά τη διάρκεια της χρονιάς, διαδοχικά στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Βόλο, την Αλεξανδρούπολη και το Ηράκλειο Κρήτης. Επιπλέον, τα λεωφορεία και οι στάσεις λεωφορείων στις παραπάνω πόλεις θα «ντυθούν» με το κεντρικό εικαστικό της καμπάνιας, όπου ασφαλώς, γίνεται αναφορά στο digital παιχνίδι.  Αξίζει να σημειωθί ότι οι εργαζόμενοι στη BMS προσφέρουν και οι ίδιοι αίμα σε δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία η Market Access Lead, BMS Greece, Ζέφη Βλαχοπιώτη,   επεσήμανε ότι « Η διαρκής πρόκληση εξασφάλισης επάρκειας αίματος αποτελεί για όλους εμάς στη Bristol Myers Squibb το κίνητρο για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών που συμβάλλουν βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που εξαρτώνται από μεταγγίσεις, ώστε να ζήσουν μια πιο ελεύθερη ζωή. Μολονότι είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας στον τομέα της θεραπευτικής αντιμετώπισης της θαλασσαιμίας, η επιβίωση των ασθενών με τη σοβαρή μορφή της νόσου εξακολουθεί να εξαρτάται από τις μεταγγίσεις. Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας να προσφέρουν τακτικά αίμα, ώστε όλοι μαζί, να βοηθήσουμε τους ασθενείς να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στο πολύτιμο αυτό δώρο ζωής».

Η καμπάνια «Κάποιοι χρειάζονται αίμα. Μήπως έχεις ό,τι χρειάζονται;» υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ) και της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ).

 

 

πΗΓΗ: https://virus.com.gr/