Η flygreecedrone σώζει ζωές

Τα οφέλη από τη χρήση των σύγχρονων drones είναι πολλαπλά. Τα πτητικά αυτά μέσα, εκτός από εντυπωσιακά βίντεο και φωτογραφίες, ενδέχεται να διαδραματίσουν σωτήριο ρόλο όταν κινδυνεύει μια ανθρώπινη ζωή.

Μπορούν να εντοπίσουν και να προλάβουν άμεσα μια εστία φωτιάς που τείνει να εξαπλωθεί, πετώντας πάνω από μια δυσπρόσιτη περιοχή. Μπορούν επίσης να συνεισφέρουν στη παρακολούθηση λουόμενων σε δημοφιλείς παραλίες και πολλές φορές να λάβουν ενεργό ρόλο σε προσπάθειες διάσωσης με σωσίβια.

Η flygreecedrone, ενεργώντας πάντα με γνώμονα την κοινωνική της ευαισθησία απέναντι σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη αλλά και με την πολυετή εμπειρία της στο χειρισμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών, έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τη Γραμμή Ζωής – Silver Alert 1065 και τηνΕλληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής (ΕΟΔΑ), με σκοπό να βοηθήσει εθελοντικά στην αποτελεσματικότερη αναζήτηση αγνοουμένων ή ανθρώπων που χρειάζονται άμεση βοήθεια μέσω της χρήσης σύγχρονων drones. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησε πρόσφατα 82 χλμ. πτήσεων σε 16 αποστολές για την ανεύρεση ηλικιωμένου στη περιοχή των Μεγάρων Αττικής.

Η flygreecedrone κινητοποιείται άμεσα για τον έγκαιρο εντοπισμό κάθε εξαφανισμένου (σε δύσβατες και μη περιοχές) και το αίσιο τέλος για εκείνον και την οικογένειά του. Πλέον η τεχνολογία κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Όχι με ένα ζευγάρι «μαγικά φτερά», αλλά με τα drones που πετούν και καταγράφουν τον κόσμο μας από ψηλά.

 

Πηγη:https://virus.com.gr