Θεσσαλονίκη: Αδειάζουν οι δύο ιδιωτικές κλινικές που επιτάχθηκαν για να νοσηλεύσουν ασθενείς με covid – Που θα μεταφερθούν

Στην εκκένωση των δύο ιδιωτικών κλινικών της Θεσσαλονίκης προχωρά το υπουργείο Υγείας

Σε άλλες ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης αναμένεται να μεταφερθούν οι ασθενείς που σήμερα νοσηλεύονται στις δύο κλινικές που επίταξε το υπουργείο Υγείας στην συμπρωτεύουσα.

Πρόκειται για τη Γενική Κλινική “ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ ΓΡΗΓ. ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ Α.Ε” που ανήκει στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών ΠΕΙΚ Γρηγόρη Σαραφιανό, καθώς και για την ΕUROMEDICA ΓENIKH ΚΛΙΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο, οι δύο κλινικές θα αδειάσουν άμεσα και οι ασθενείς θα μεταφερθούν σε άλλες ιδιωτικές κλινικές, για να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες.

Πρόκειται για μία απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ μέσα στη νύχτα γεγονός που δείχνει την αναγκαιότητα αξιοποίησης κλινών στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Πρόεδρος πάντως της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρηγόρης Σαραφιανός στον οποίο ανήκει η μία ιδιωτική κλινική ήταν αντίθετος από την αρχή στην επίταξη των κλινικών επικαλούμενος λόγους ασφάλειας.

Δείτε παρακάτω το ΦΕΚ με την επίταξη των δύο ιδιωτικών κλινικών

 

 

 

Πηγή: https://www.healthreport.gr/