Θύματα εκφοβισμού γιατροί εξαιτίας της άϋλης συνταγογράφησης

Φαινόμενα εκφοβισμού σε βάρος των γιατρών σημειώνονται με αφορμή την άϋλη συνταγογράφηση, όπως καταγγέλλουν στον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας μέλη του. Παρανοήσεις προκάλεσε στους πολίτες το έκτακτο μέτρο λόγω της πανδημίας με αποτέλεσμα να ασκούν φορτική πίεση στους γιατρούς για να συνταγογραφήσουν.

Ιδιώτες γιατροί, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας διαμαρτύρονται ότι κάποιοι πολίτες έχουν παρεξηγήσει το εγχείρημα της άϋλης συνταγογράφησης, με αποτέλεσμα να φθάνουν στο σημείο να τους απειλούν με καταγγελίες εάν δεν απαντήσουν θετικά στο αίτημά τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικού μέσου ενημερώσεις οι γιατροί δέχονται οχλήσεις ακόμη και από «ασθενείς» που δεν έχουν εξετάσει ποτέ και ζητούν σωρηδόν συνταγογράφηση.

Συγκεκριμένα, μια ανεξέλεγκτη κατάσταση, περιέγραψε στους patrastimes.gr, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, σημειώνοντάς ότι κάποιοι πολίτες δεν έχουν την δέουσα επίγνωση ότι πρόκειται έκτακτο μέτρο με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας επεσήμανε ότι συνάδελφοί της έχουν καταγγείλει ακόμη και απειλές, ενώ εμβρόντητοι μένουν οι γιατροί με τη συμπεριφορά ορισμένων ασφαλισμένων που συμπεριφέρονται λες και κάνουν τηλεφωνική παραγγελία σε super market.

Εξαιτίας του φαινομένου, όπως αναφέρουν οι patrastimes.gr, άμεσα αναμένεται ο ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος να προβούν σε σχετική ανακοίνωση.

 

Πηγή: https://virus.com.gr/