Ιατρικός Τουρισμός: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης στο διάστημα 2021-2030

Στην κορυφή της ζήτησης οι αμιγώς ιατρικές υπηρεσίες

 

Ετήσια ανάπτυξη 12% αναμένεται να καταγράψει η αγορά ιατρικού τουρισμού το 2021 παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ από το 2020 έως και το 2030 η αγορά αναμένεται να έχει ετήσια αύξηση 12,3% με τον αριθμό των ταξιδιωτών ιατρικού τουρισμού να αυξάνεται κατά 11%.

Αυτό προκύπτει από μελέτη της εταιρείας ερευνών αγοράς Future Market Insights (FMI). Από τις υπηρεσίες στον ιατρικό τουρισμό, οι αμιγώς θεραπευτικές είναι ιδιαίτερα περιζήτητες, ωστόσο και οι υπηρεσίες ευεξίας κερδίζουν έδαφος, καθώς αυξανόμενος αριθμός ταξιδιωτών αναζητούν διακοπές κοντά στη φύση, με άσκηση και τεχνικές χαλάρωσης, όπως η γιόγκα και ο διαλογισμός.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι επιμέρους τομείς θα έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο άμεσο μέλλον στο επίπεδο του ιατρικού τουρισμού είναι: Καρδιοχειρουργική, Ορθοπεδική, Νευρολογία, Ογκολογία, Γυναικολογία και Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Οδοντιατρική Φροντίδα, Αισθητική Ιατρική.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η Ινδία, η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία και το Ην. Βασίλειο είναι μερικοί από τους δημοφιλέστερους προορισμούς ιατρικού τουρισμού στον κόσμο.

Ο αριθμός των ταξιδιωτών ιατρικού τουρισμού το 2030 θα φτάσει τα 122 εκατομμύρια. Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που σήμερα δαπανά τα περισσότερα χρήματα για ιατρικό τουρισμό, ωστόσο, τα επόμενα χρόνια οι δαπάνες της Κίνας για παρόμοια ταξίδια προβλέπεται να αυξηθούν σημαντικά. Οι κρατήσεις μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου θα παραμείνουν ως προτιμότεροι τρόποι κράτησης στον ιατρικό τουρισμό.

 

 

Πηγη:HealthDaily