Ιδιωτικά Εργαστήρια και Διαγνωστικά απευθύνονται στον κόσμο και εξηγούν γιατί απεργούν

Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την κατάσταση που έχουν περιέλθει τα ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα, εξαιτίας των μέτρων που εφαρμόζονται από τον ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας, ξεκινούν οι πάροχοι πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ενόψει της 3ημερης κινητοποίησης τους.

Όπως αναφέρουν σε επιστολή – ανακοίνωση προς τους πολίτες, «ο Ιδιωτικός Τομέας Υγείας εξυπηρετεί το 95% των αναγκών των πολιτών της χώρας για υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Με εξειδικευμένους και έμπειρους Ιατρούς και σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, σε φιλικές και ευπρεπισμένες εγκαταστάσεις, είμαστε καθημερινά δίπλα σας, με απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες και την αξιοπρέπειά σας».

Αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης η κυβέρνηση την οδηγεί στη λήξη της, υποστηρίζουν οι πάροχοι «Θεωρώντας ότι η υγεία των πολιτών της χώρας είναι σε δεύτερη μοίρα, διαμορφώνει την τελευταία τριετία ελλειμματικούς προϋπολογισμούς. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα χρήματα που αναλογούν ετησίως σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα για επισκέψεις σε ιατρούς και διαγνωστικές εξετάσεις, είναι μόλις 37 ευρώ», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζουν: «Κρατώντας στα χέρια σας ένα παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ, οι μοναδικές αληθείς πληροφορίες που λαμβάνετε είναι οι εξετάσεις που πρέπει να διενεργήσετε και το ποσό της συμμετοχής που οφείλετε να καταβάλετε. Η πληροφορία για το ποσό με το οποίο ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να αποζημιώσει τον πάροχο που εσείς επιλέξατε είναι ψευδής. Η αμοιβή για κάθε ιατρική υπηρεσία που αναγράφεται στο παραπεμπτικό σας αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ από 50%-60% χαμηλότερα, λόγω περικοπών που μας κάνουν».

Όπως τονίζουν, «Εδώ και τρία χρόνια εισπράττουμε διαρκώς υποσχέσεις ότι θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός, ότι θα μειωθούν οι περικοπές που μας κάνουν και συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Όλες οι ιδιωτικές μονάδες Π.Φ.Υ. βρίσκονται ένα στάδιο πριν βάλουν λουκέτο, που θα έχει ως αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας να αναγκαστούν να «στοιβάζονται» στα Δημόσια Νοσοκομεία για μία ακτινογραφία και μία εξέταση αίματος.

Για το λόγο αυτό, το σύνολο των ιδιωτικών μονάδων εργαστηριακής και κλινικοεργαστηριακής ιατρικής, αποφάσισαν στις 23, 24 και 25 Μαΐου να παραμείνουν κλειστές».

Διευκρινίζουν δε ότι «Δεν ζητάμε σε καμία περίπτωση να αυξηθεί η δική σας δαπάνη. Ζητάμε όμως να γίνει σεβαστό από την κυβέρνηση το έργο και η προσφορά μας, να αυξηθεί ο προϋπολογισμός και να εκμηδενιστεί το μέτρο των περικοπών.

Αν δεν εισακουστούμε, δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία σας. Θέλουμε όμως να γνωρίζετε, ότι δεν έχουμε πολιτική σκοπιμότητα.Αγωνιζόμαστε για να αποφύγουμε τη χρεωκοπία και για να είμαστε δίπλα στην υγεία σας με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, όπως ακριβώς συμβαίνει με τον ιδιωτικό τομέα υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο».

 

Πηγη:https://www.healthview.gr/